Συμμετοχή Προέδρου στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Αζερμπαϊτζάν

Στην 29η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, COP29 στο Αζερμπαϊτζάν θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναχωρεί τη Δευτέρα, για το Μπακού.

«Η Σύνοδος θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της  κλιματικής αλλαγής, στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων της Συμφωνίας του Παρισιού και στην επιτάχυνση των προσπαθειών προσαρμογής και μετριασμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης.

Το πρωί της Τρίτης, προσθέτει, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην τελετή έναρξης της Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων την οποία θα προσφωνήσει και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

«Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε παρέμβαση κατά τη διάρκεια των Εθνικών Δηλώσεων των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων όπου θα αναφερθεί στις θέσεις και δράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και τον περιφερειακό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος προς αυτή την κατεύθυνση», σημειώνει.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή των ηγετών των κρατών που συμμετέχουν στην COP29, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη, θα συνοδεύουν στο Μπακού, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Πολιτική Διευθύντρια του Υπουργείου Εξωτερικών Θεσσαλία Σαλίνα Σιάμπου, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δειτε Επισης

Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν
Συνελήφθησαν από τις Βάσεις οι τρεις ανήλικοι μετά την καταδίωξη-Είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά
Έξι συλλήψεις Τούρκων για όπλα και ναρκωτικά σε Αθήνα και Χαλκιδική
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
O Tραμπ μπορεί να ξαναχτυπήσει το Ιράν απολύτως νόμιμα μετά το πράσινο από τη Γερουσία
Σε κλοιό καύσωνα η Ευρώπη-Θερμοκρασίες έως και δέκα βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό
Άγρια καταδίωξη 14χρονου οδηγού στον αυτοκινητόδρομο-Από τις Χαλεπιανες κατέληξαν στην Πύλα
Με απόφαση Ανώτατου διευρύνεται η εξουσία του Τραμπ-Τι σημαίνει η νίκη του για το μέλλον των ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγοί στην Κρήτη κοιτούσαν το τροχαίο που έγινε στο αντίθετο ρεύμα και τράκαραν
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ μιλά για παράθυρο ευκαιρίας στη Γάζα