Απελευθέρωσε λαγούς με ενώτιο και GPS η Υπηρεσία Θήρας-Οι οδηγίες προς τους κυνηγούς

Η Υπηρεσία Θήρας ενημερώνει τους κυνηγούς ότι, κατά τους μήνες που προηγήθηκαν, πραγματοποιήθηκαν απελευθερώσεις λαγών σε όλες τις επαρχίες από εκτροφεία λαγών κυνηγετικών συλλόγων και ιδιωτών μετά από συνεννόηση μαζί τους και σε συνεργασία με την ΚΟΚ & ΔΑΖ.

«Σε όλους τους απελευθερωμένους λαγούς τοποθετήθηκαν ενώτια ενώ σε μικρό αριθμό λαγών τοποθετήθηκαν συσκευές εντοπισμού θέσης (GPS) για σκοπούς επιστημονικών μελετών», διευκρίνισε η Υπηρεσία.

«Με σκοπό την καταγραφή του βαθμού βιωσιμότητας των απελευθερωμένων λαγών, η Υπηρεσία μας καλεί τους κυνηγούς που θα θηρεύσουν λαγούς, οι οποίοι θα φέρουν ενώτιο, να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία μας και να αναφέρουν την περιοχή όπου θηρεύθηκε ο λαγός, την ημερομηνία θήρευσης του καθώς και τον αριθμό του ενώτιου», ανέφερε περαιτέρω.

Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που θηρεύσουν λαγούς, που φέρουν στο λαιμό τους, συσκευή εντοπισμού θέσης τότε θα πρέπει να την αφαιρέσουν προσεκτικά χωρίς να τις προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά (χωρίς να αποκοπή οτιδήποτε από τη συσκευή) και στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία μας στα πιο κάτω τηλέφωνα για να διευθετηθεί η παράδοση της έτσι ώστε να είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίησή της.

«Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το κόστος αγοράς των συσκευών εντοπισμού θέσης (GPS) είναι σημαντικό και δεν υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησής τους από οποιονδήποτε άλλο εκτός από μέλη της Υπηρεσία μας», κατέληξε.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα ακόλουθα:

Λευκωσία 99445697

Λεμεσός 99445728

Λάρνακα / Αμμόχωστος 99634325

Πάφος 99445679

Δειτε Επισης

Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»
Συνεχίζει την εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων ο Δήμος Λατσιών-Γερίου
Επιτόπια επίσκεψη σε έργα υποδομής της Πάφου από την Επιτροπή Μεταφορών
Ανοίγει ο δρόμος για προσφορά γης έτοιμης για ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση αστικού αναδασμού
Κάλεσε σε συνάντηση τον Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος-Προβληματίζεται για τις ενέργειές του
Εντός της επόμενης βδομάδας στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση
Π. Μασούρας: Το Robotex έδωσε ώθηση στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής,
Η ψηλότερη ζήτηση σε ρεύμα καταγράφηκε την Πέμπτη-«Ενδεχομένως να υπάρξουν μέρες με οριακή επάρκεια»
Δριμύ κατηγορώ από δικηγόρο Τυχικού κατά Αρχιεπισκόπου-«Μειωτική στάση και λεκτική απειλή για καθαίρεση»