Υπ. Εργασίας: Προτεραιότητα Κυβέρνησης η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για υλοποίηση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, μετέφερε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου από το βήμα του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ, τονίζοντας ότι η μεταρρύθμιση αυτή αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, απευθυνόμενος στο Φόρουμ, ο κ. Παναγιώτου παρουσίασε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

«Υλοποιούμε μεθοδικά και αποτελεσματικά το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης, ιεραρχώντας την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση ως κυβερνητική προτεραιότητα», ανέφερε.

Τόνισε δε πως η συμπλήρωση 60 χρόνων καθολικής κοινωνικής ασφάλισης σηματοδοτεί την αναγκαιότητα της αναβάθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, μέσα από τη βελτίωση του πρώτου ασφαλιστικού πυλώνα και την αξιοποίηση των ενισχυτικών ασφαλιστικών μηχανισμών.

«Επικεντρωνόμαστε αφενός στην ενίσχυση της επάρκειας των συντάξεων και στον εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αφετέρου στην αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου των επαγγελματικών συνταξιοδοτικών σχεδίων, των ταμείων προνοίας και των ιδιωτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων», είπε, προσθέτοντας ότι «παράλληλα, εκσυγχρονίζουμε τις τεχνολογικές υποδομές, τις εσωτερικές διαδικασίες και τις διοικητικές δομές για να μπορεί το συνταξιοδοτικό σύστημα να λειτουργεί σταθερά και αποτελεσματικά, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των πολιτών».

«Πιστεύω», κατέληξε, «στη συλλογική υπευθυνότητα που θα αναληφθεί από όλους μας έναντι των επόμενων γενεών, ώστε ο κοινωνικός διάλογος, η πολιτική διαβούλευση και η δημόσια συζήτηση να λειτουργήσουν εποικοδομητικά για να επιτευχθούν οι μεταρρυθμιστικοί στόχοι που έχουν τεθεί και το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας να ενισχυθεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Προκαλεί και πάλι ο Τατάρ για τις συλλήψεις σφετεριστών-«Είδαν την επιτυχία μας και θέλησαν να χαλάσουν το παιχνίδι»
Δεύτερη απάτη με ψευδή εταιρεία κρυπτονομισμάτων-Στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες
Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό
Συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο στα κατεχόμενα για τον σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Στην Γερμανία τον έψαχναν στην Κύπρο τον εντόπισαν-Καταζητείτο 33χρονος από τον Αύγουστο του 2021
Εντοπίστηκε πιστόλι και αριθμός φυσιγγίων σε τάφο στη Λεμεσό-Διερευνάται σύνδεση με εγκληματική ενέργεια
Οι φωτογραφίες με τους επενδυτές από το κινητό Τζιοβάννη και η πολιτογράφηση Γκορνόφσκι στην δίκη Al Jazeera
Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»