Ψάχνουν τους επισκέπτες του διαμερίσματος-γιάφκα στους Αμπελόκηπους-Πού στρέφονται οι έρευνες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών για την έκρηξη που σημειώθηκε χθες Πέμπτη (31/1) σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στους Αμπελόκηπους με αποτέλεσμα ένας άνδρας να χάσει τη ζωή του και μία γυναίκα να τραυματιστεί σοβαρά.

Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί «δείχνουν» πως πρόκειται για υπόθεση τρομοκρατίας καθώς στον χώρο που σημειώθηκε η έκρηξη εντοπίστηκε ένα πιστόλι των 9mm -το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια- καθώς και ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Επιπλέον, βρέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο ενώ, όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα που τραυματίστηκε είχε μπει στο παρελθόν στο «ραντάρ» της Κρατικής Ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαμέρισμα «γιάφκα» βλέπει η Αντιτρομοκρατική στους Αμπελόκηπους-«Κλειδί» η ταυτότητα του θύματος της έκρηξης

thegun

Παράλληλα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω διαμέρισμα επισκέπτονταν ακόμα ένα ή δύο άτομα, κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να σκέφτονται ότι ίσως βρισκόταν σε εξέλιξη η προετοιμασία κάποιου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Από την έρευνα των στελεχών της Πυροσβεστικής διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη έγινε στο σαλόνι του διαμερίσματος, όπου βρισκόταν ο άνδρας, ο οποίος σκοτώθηκε ακαιριαία. Η γυναίκα τραυματίσθηκε σοβαρά γιατί βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην Αντιτρομοκρατική η έρευνα για τους Αμπελοκήπους, έκρηξη μηχανισμού η πιθανότερη εκδοχή

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι από τις έρευνες που έγιναν στο σημείο δεν εντοπίστηκε ούτε κάποια φιάλη υγραερίου, ούτε υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού κάτι που ενισχύει τις υποψίες ότι πρόκειται για «τέλεια έκρηξη», για έκρηξη δηλαδή που δεν αφήνει κανένα ίχνος.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως το πιθανότερο σενάριο είναι η έκρηξη να προκλήθηκε από λάθος χειρισμό σε μηχανισμό που ετοίμαζαν οι ένοικοι ή σε εκρηκτικά που κατείχαν και για άγνωστο λόγο πυροδοτήθηκαν.

Σε πρώτη φάση η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να κάνει μια «χαρτογράφηση» για την υπόθεση με βάση πρόσωπα που οι Αρχές γνωρίζουν ότι έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με τη νεαρή γυναίκα. Η ίδια πάντως, είναι σοβαρά τραυματισμένη και δεν είναι σε θέση να μιλήσει. Οι ερευνητές από τη μεριά τους έχουν ήδη ανοίξει και πάλι φακέλους με ομάδες που κινούνται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε θεωρηθεί ότι θα μπορούσαν να δράσουν στο λεγόμενο «αντάρτικο πόλεων.

Τέλος να σημειωθεί ότι το διαμέρισμα που έγινε η έκρηξη είχε παραχωρηθεί στο ζευγάρι από τον ιδιοκτήτη του, που βρίσκεται στην Ολλανδία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

«Θεριακλής» τουρίστας άναψε τσιγάρο στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου και συνελήφθη
BINTEO: Γολγοθάς η επιστροφή από τις Πασχαλινές διακοπές για τους Αθηναίους-Ατελείωτες ουρές οχημάτων
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια πανίσχυρη έκρηξη να καταστρέψει το ονειρεμένο ελληνικό νησί;
Πώς έγινε το ατύχημα που οδήγησε σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του Άρη Μουγκοπέτρου
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο-Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη που μπούκαρε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών
Τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα ο μουσικός Άρης Μουγκοπέτρος-Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα
Μυσταγωγικές εικόνες από την καύση του Ιούδα στον Τολό του Ναυπλίου(Pics)
Άνδρας στην Εύβοια απειλούσε περαστικούς με ψεύτικο όπλο-Τον ακινητοποίησε αστυνομικός
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Η Κύπρος το βαρύτατο τίμημα της χούντας»
Από εφημερία 36 ωρών επέστρεφε η γιατρός που συγκρούστηκε με τον προαστιακό-Το βίντεο ντοκουμέντο