Ανεπίτρεπτη θεωρεί την απομόνωση ατόμων τρίτης ηλικίας ο ΔΗΣΥ

Συνάντηση με την Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου (ΟΠΡΕΠΟ) είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Δίπλαρος με επίκεντρο το δικαίωμα των ατόμων τρίτης ηλικίας στις μετακινήσεις τους. Μετά τη συνάντηση ο κ. Δίπλαρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το δικαίωμα των ατόμων τρίτης ηλικίας να οδηγούν και να μετακινούνται ελεύθερα είναι θεμελιώδες και είναι ανεπίτρεπτο να τους εξωθούμε στην απομόνωση. Οι ασφαλιστικές εταιρίες συχνά δεν τους ασφαλίζουν ή τους ζητούν δυσανάλογα υψηλά ασφάλιστρα. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

«Οι πρεσβύτεροί μας έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην κοινωνία και οφείλουμε τουλάχιστον ως πολιτεία να προστατεύσουμε την αξιοπρέπειά τους. Και αυτό θα πράξουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός. Σε συνεργασία τόσο με την ΟΠΡΕΠΟ όσο και τον ασφαλιστικό κλάδο. Οφείλουμε να βρούμε τρόπους να διασφαλίσουμε προσιτές λύσεις ασφάλισης για τους ηλικιωμένους μας, εφόσον πληρούν κάποιες προϋποθέσεις και κριτήρια. Προς αυτό τον σκοπό έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών και θα έχουμε συνάντηση εντός των επόμενων ημερών», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΠΡΕΠΟ κ. Αντώνης Δημητριάδης δήλωσε πως «εκπροσωπώντας τους πρεσβύτερους μας θέλω να υπογραμμίσω ότι το δικαίωμα των ηλικιωμένων να οδηγούν και να μετακινούνται με ασφάλεια αποτελεί μείζον ζήτημα, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα ζωής τους γι' αυτό και μας απασχολεί ιδιαίτερα».

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι οι Βουλευτές μας έχουν αναγνωρίσει τις ανησυχίες μας και την ανάγκη για δίκαιη αντιμετώπιση των ατόμων της τρίτης ηλικίας και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσεων που θα επιτρέψουν στους ηλικιωμένους να συνεχίσουν να οδηγούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, χωρίς περιττές οικονομικές επιβαρύνσεις», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ανεπίτρεπτη θεωρεί την απομόνωση ατόμων τρίτης ηλικίας ο ΔΗΣΥ
Η Κύπρος το μεγαλύτερο μερίδιο χρήσης βενζίνης κίνησης στην ΕΕ
Το παιδί θαύμα στο σκάκι, που κατέκτησε AI και Google, και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ
Τις επιπτώσεις κατασκευής έργου κοντά στον Πεδιαίο συζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Άναψε πράσινο το Υπουργικό για τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Αντισταθμιστικά μέτρα για επηρεαζόμενους από τα έργα στη Τσερίου-Θα διαρκέσουν 104 εβδομάδες
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων για Ν.Λοϊζίδη ζητά Κλαδικό Συμβούλιο «Ισότητας»
Ποιος είναι ο Ντέμης Χασάμπης, που τιμήθηκε με Νόμπελ Χημείας-Ιδιοφυΐα από μικρός
Επιχορήγηση 100.000 e-IDs ενέκρινε το Υπουργικό-«Αποτελεί τη μοναδική ασφαλή ταυτότητα του κάθε πολίτη στον διαδικτυακό κόσμο»