Δεν γίνονται επαναπροωθήσεις επαναβεβαιώνει η Κυβέρνηση-Μελετάται η απόφαση για το 2020

Η απόφαση του ΕΔΑΔ αφορά υπόθεση του 2020 και μελετάται, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της Κυβέρνησης, η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού είναι πάντοτε εντός του πλαισίου του διεθνούς κι ευρωπαϊκού δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας.

Ερωτηθείς εάν γίνονται επαναπροωθήσεις, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «δεν γίνονται». Αυτό τονίστηκε κατ’ επανάληψη κι έχει απαντηθεί, είπε, «και η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού από την χώρα μας έχει χαιρετισθεί πολλές φορές από όλους τους αρμόδιους φορείς».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη ροή μεταναστών λόγω των συνθηκών στην περιοχή ο Εκπρόσωπος είπε ότι παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις κι αν παραστεί ανάγκη θα ενεργοποιηθεί και το σχέδιο «Ναυκράτης». Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ανέφερε, αξιολογούνται συνεχώς, λέγοντας ότι είναι συγκεκριμένες οι δυνατότητες της Κύπρου ν’ ανταπεξέλθει δεδομένου του μεγέθους της και της εγγύτητας στην περιοχή. Προς το παρόν είμαστε σε σημείο που μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, δήλωσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αριθμός μεταναστών εξακολουθούν να βρίσκονται στη νεκρή ζώνη και δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν αίτηση πολιτικού ασύλου στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι θα πρέπει να δούμε «τη γενεσιουργό αιτία. Για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί». Έχουν έρθει, είπε, από μια χώρα που θεωρείται ασφαλής και θα «πρέπει να δούμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις γενεσιουργές αιτίες του μεταναστευτικού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρίσταναν συνεργάτη εταιρείας και απέσπασαν πάνω από 31 χιλιάδες
Η Φλόριντα προετοιμάζεται για τα χειρότερα-Σε πορεία σύγκρουσης με την Τάμπα ο Μίλτον
ΒΙΝΤΕΟ: Τραγουδούσαν στον Ορμπάν το Bella Ciao οι ευρωβουλευτές και η Μέτσολα τους είπε «δεν είμαστε στη Eurovision»
Στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Κύπρος για πρώτη φορά
Για τα επιδόματα τα περισσότερα παράπονα στην Επ. Διοικήσεως-Ενδείξεις εκφοβισμού στις Φυλακές
Τις προκλήσεις από μεταναστευτικές ροές θα θέσει στο Συμβούλιο ΕΕ ο Ν. Ιωαννίδης
Το παιδί θαύμα στο σκάκι, που κατέκτησε AI και Google, και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ
Συνεχίζεται η κρίση στα κατεχόμενα-Θέλει να αποφύγει τις «εκλογές» ο Τατάρ
Τεράστια περηφάνια εκφράζει ο Πρόεδρος για το Νόμπελ του Ντέμη Χασάμπη
Στους επτά οι ανήλικοι συλληφθέντες για διαρρήξεις και κλοπές στη Λευκωσία