Ο Φειδίας ελέγχεται έτσι κι αλλιώς, είτε οι φωτογραφίες είναι πέντε ετών, είτε σημερινές

Η επίμαχη φωτογραφία του ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου από την κατεχόμενη Κερύνεια, η οποία προκάλεσε σάλο τις τελευταίες ώρες, φαίνεται ότι αναρτήθηκε πριν από πέντε χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2019. Ωστόσο, τον γύρο του διαδικτύου κάνει και μια άλλη, παρόμοια φωτογραφία, και πάλι από την Κερύνεια με μπουρνούζι και ναργιλέ, αλλά με διαφορετική θέα, η οποία προέρχεται από story και δεν είναι γνωστή η ημερομηνία δημοσίευσής της.

Αυτό που μπορεί να εντοπιστεί στο Instagram του ευρωβουλευτή είναι μία φωτογραφία, η οποία αναρτήθηκε πριν από 271 εβδομάδες. Τον δείχνει να καπνίζει ναργιλέ, ενώ φορά μπουρνούζι, με δηλωμένη την τοποθεσία «Kıbrıs Girne Cyprus Kyrenia». Στην λεζάντα αναφέρει «Break the rules every day!», δηλαδή «παραβίασε τους κανόνες κάθε μέρα», σλόγκαν που προφανώς προσλαμβάνει άλλη διάσταση, τώρα που είναι ο ίδιος νομοθέτης.

Την εποχή που λήφθηκε η εν λόγω φωτογραφία (και χωρίς να είναι σαφές πότε λήφθηκε η δεύτερη) ο Φειδίας Παναγιώτου ήταν ένας απλός πολίτης και δεν κατείχε αξίωμα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ελέγχεται ως ενέργεια ευρωβουλευτή. Δεν παύει, ωστόσο, να θεωρείται προκλητικό για μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης ένας Κύπριος πολίτης να συμβάλλει κατ’ αυτόν τον τρόπο στην οικονομία των κατεχομένων και να στηρίζει επιχειρήσεις που πάντοτε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποτελούν προϊόν σφετερισμού και αυτό είναι κάτι για το οποίο ο κ. Παναγιώτου ελέγχεται ως Κύπριος πολίτης, όχι ως πολιτικό πρόσωπο.

Προφανώς και οφείλει πλέον να αντιληφθεί τον ρόλο του και το γεγονός πως κάθε του κίνηση και ενέργεια πλέον θα ερμηνεύεται μέσα από τη νέα του ιδιότητα. Και σαφέστατα θα στοχοποιείται όταν προβαίνει σε ενέργειες που προκαλούν και που δεν είναι συμβατές με τα αισθήματα των πολιτών τους οποίους αντιπροσωπεύει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα ανέδειξε το στέλεχος του ΔΗΣΥ, Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Χ χαρακτήρισε τον ευρωβουλευτή «παλιόπαιδο», ξεσηκώνοντας αντιδράσεις. «Φειδια είδα τη φωτογραφία σου να απολαμβάνεις τη ζωούλα σου και το ναργιλέ σου σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Κερύνειας μας. Δεν φταίει κανένας άλλος. Εμείς όλοι φταίμε που στιγμιαία παρασυρόμαστε από γκαραγκιοζιδες όπως εσένα. Λόγω της ηλικίας σου θα εκφραστώ όπως σου αξίζει. Ντροπή σου παλιόπαιδο. Ντροπή σου. Λίγος σεβασμός δεν βλαφτεί. Αλλά ξέχασα…. Δεν σε έμαθαν ιστορία!!! Δεν ξέρεις τι έγινε το 1974 στη Κύπρο!!! Στην Ευροβουλη με το παχουλό μηνιάτικο βρήκες όμως το δρόμο να πας! Ευτυχως τα πέντε χρόνια της θητείας σου περνούν γρήγορα και πάλι εδώ θα είμαστε. Κλείνω όπως περιπου άρχισα: Ντροπή σου ρε….», έγραψε στην ανάρτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βολές Τριανταφυλλίδη κατά Φειδία με αφορμή μια φωτογραφία του στα κατεχόμενα-« Ντροπή σου παλιόπαιδο, ντροπή σου»

Ακολούθως, το θέμα έφτασε μέχρι τις πρωινές εκπομπές στην Ελλάδα, με τον Φειδία Παναγιώτου να έρχεται σε αντιπαράθεση στο «Το Πρω1νό», επαναλαμβάνοντας την προηγούμενη θέση του, για την οποία είχε επικριθεί, ότι «μας έμαθαν τη μισή ιστορία». Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως «η Κυπριακή Δημοκρατία δέχθηκε να ανοίξουν τα σύνορα μας.. το 80% της Κύπρου πάει στα κατεχόμενα…εσείς καταλαβαίνετε για ποιο θέμα μιλούμε; Το 80% των Κυπρίων πάει στα κατεχόμενα.. τι σχέση έχει ότι είμαι ευρωβουλευτής, πρέπει να έρθουν κοντά οι δυο κοινότητες».

Κατηγορήθηκε, μάλιστα, για τη φωτογραφία του με τον Τ/κ influencer, στις 14 Αυγούστου, που επίσης είχε προκαλέσει σάλο, πως κάνει «το αίμα likes». «Η διχόνοια δεν θα μας βγάλει πουθενά.. δεν κάνω το αίμα Likes, τι πρέπει να κάνω να σκοτώσω; Να ρίξω βόμβες; Έστειλα μήνυμα..», υποστήριξε ο ευρωβουλευτής.

Δειτε Επισης

Τεράστια περηφάνια εκφράζει ο Πρόεδρος για το Νόμπελ του Ντέμη Χασάμπη
Δεν αναφερόταν στην φωτογραφία του 2019 ο Κρις-Ανήρτησε το story του Φειδία
Τρομάζουν οι προειδοποιήσεις στην Φλόριντα-«Γράψτε το όνομά σας με μαρκαδόρο για να σας ταυτοποιήσουμε»
Επιμένει στην πολιτική «δύο κρατών» ο Τατάρ στην αντίστροφη μέτρηση για τριμερή
Δεν γίνονται επαναπροωθήσεις επαναβεβαιώνει η Κυβέρνηση-Μελετάται η απόφαση για το 2020
Αποστέλλει ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο η Κύπρος-Πέραν των 2000 αφίξεων μέσω ΕΣΤΙΑ
Επικοινωνία Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου ενόψει Συνόδου MED9 στην Πάφο
Υποψήφιος για την αντιπροεδρία της ΝΕΔΗΣΥ ο δικηγόρος Κυριάκος Σιλβέστρου
Ο Φειδίας ελέγχεται έτσι κι αλλιώς, είτε οι φωτογραφίες είναι πέντε ετών, είτε σημερινές
Τους Ευρωπαίους σφετεριστές και την κοινή παρουσία Ορμπάν-Τατάρ έθιξαν στην Κομισιόν οι ευρωβουλευτές