Σε δίκη 11 άτομα για τον θάνατο 11χρονου σε σχολείο στις Σέρρες μετά από έκρηξη λέβητα

Σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών παραπέμπονται 11 άτομα για τον θάνατο 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη, στο προαύλιο του 9ου δημοτικού σχολείου Σερρών, έπειτα από έκρηξη λέβητα, που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, στη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης του σχολείου.

Πρόκειται για έναν μηχανικό - επικεφαλής του εργοταξίου, τον υπεύθυνο του συνεργείου ηλεκτρολογικών εργασιών, έξι υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, τον (τότε) διευθυντή του δημοτικού σχολείου, τον (τότε) διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κι έναν συντονιστή εκπαιδευτικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 11 κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ανάλογα με την περίπτωση, για έκρηξη από συγκλίνουσα αμέλεια, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, και για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από συγκλίνουσα αμέλεια, από υπόχρεο (όλες οι πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος).

Η υπόθεση φθάνει στα δικαστήρια, ύστερα από έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα-Σεισμός μεγέθους 5,1 στην Κρήτη
Συνελήφθησαν στην Βουλγαρία δύο Τούρκοι για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στους πράκτορες της ΕΥΠ
Συγκρατημένα αισιόδοξη η Αθήνα για τις συνομιλίες στο Κάιρο για το μέλλον της Μονής Σινά
Ένοχοι οι δέκα από 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι-«Ντροπή, μας διέλυσαν τα σπίτια κι εσείς το ίδιο»
Νεκρή 14χρονη στην Τουρκία-Υπέστη κρίση πανικού λόγω του σεισμού 5,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου
Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου-Μικρές υλικές ζημιές
Προφυλακίστηκε η ψυχίατρος που έκανε ντελίβερι ναρκωτικών μέχρι και με ασθενοφόρο-Τι ισχυρίστηκε
Νεκρή 52χρονη μετά από τροχαίο στη Λάρισα-Εκτοξεύτηκε από μηχανή μετά από σύγκρουση με όχημα
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά-Μεταβαίνει στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης