Άρον άρον επιστρέφει στα κατεχόμενα ο Τατάρ λόγω της κρίσης στη «βουλή»

Άρον άρον επιστρέφει στα κατεχόμενα ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος μόλις το πρωί αναχώρησε για την Άγκυρα, καθώς η κρίση στη «βουλή» που δεν μπορεί να εκλέξει νέο «πρόεδρο» διαρκεί για πάνω από 24ωρο τώρα.

Το ΚΕΕ που είχε και την προηγούμενη «προεδρία» με τον Ζορλού Τορέ απέτυχε να τον επανεκλέξει χθες μετά από 4 ψηφοφορίες στην ολομέλεια. Για την εκλογή χρειάζονταν 26 ψήφοι και ο κ. Τορέ δεν πήρε ούτε τις ψήφους όλων των «βουλευτών» του ΚΕΕ, με τον τ/κ Τύπο να κάνει λόγο σήμερα σε ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών που πάει πίσω στο πρόσφατο εκλογικό συνέδριο.

Στην συνέχεια το ΚΕΕ πρότεινε χθες τον Κουτλού Εβρέν, πρώην «υπουργό», αλλά ούτε κι αυτός εκλέγηκε. Οπότε η διαδικασία διακόπηκε χθες τα μεσάνυχτα για να ξεκινήσει σήμερα γύρω στις 10 το πρωί. Όμως με την αναχώρηση του Ερσίν Τατάρ για την Τουρκία καθήκοντα «αναπληρωτή προέδρου» του ψευδοκράτους εκτελεί ο Ζιρλού Τορέ, ο οποίος δεν μπορούσε γι’ αυτό το λόγο να προεδρεύσει της συνεδρίας της ολομέλειας για την εκλογή νέου «προέδρου της βουλής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν κατάφεραν να αναδείξουν «πρόεδρο της βουλής»-Πρόωρες «εκλογές» ζητά η αντιπολίτευση στα κατεχόμενα

Της συνεδρίας έπρεπε να προεδρεύσει η Φαζιλέτ Όζντενεφε, «αναπληρώτρια πρόεδρος της βουλής» από το ΡΤΚ, το οποίο από χθες μιλά για «κενό και ανικανότητα εξουσίας» από την «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ και ζητεί πρόωρες «βουλευτικές εκλογές». Η Όζντενεφε αρνήθηκε να συγκαλέσει το σώμα και έτσι ο μόνος τρόπος για να συνεδριάσει η «βουλή» είναι να προεδρεύσει ο Ζορλού Τορέ.

Για το λόγο αυτό ο Τ/κ ηγέτης που επρόκειτο να παραστεί σε εγκαίνια στην Άγκυρα και να συναντηθεί με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, διέκοψε το ταξίδι του και αναμένεται να βρίσκεται στα κατεχόμενα στις 17.30 για να μπορέσει ο κ. Τορέ να προεδρεύσει της ολομέλειας της «βουλής» και να προχωρήσει η διαδικασία. Αν και κανείς δεν ξέρει μέχρι στιγμής, ποια θα είναι η πρόταση του ΚΕΕ για υποψήφιο ή αν θα γίνει κάποια άλλη διευθέτηση.

«Λόγω της κρίσης έναρξης λειτουργίας του κοινοβουλίου που σημειώθηκε όταν η αντιπρόεδρος Φαζιλέτ Όζντενεφε αποχώρησε από το κοινοβούλιο με το κόμμα της, ο πρόεδρος Ερσίν Τατάρ ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις στη Σαμψούντα και την Τραπεζούντα και επιστρέφει στη χώρα», αναφέρει ανακοίνωση της «προεδρίας» που εκδόθηκε πριν λίγο.

Ο γγ του ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοϊ είπε ότι το κόμμα του θα καταθέσει στη «βουλή» μόλις λειτουργήσει πρόταση διεξαγωγής πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» με συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν κατάφεραν να αναδείξουν «πρόεδρο της βουλής»-Πρόωρες «εκλογές» ζητά η αντιπολίτευση στα κατεχόμενα
Με συγκεκριμένους στόχους και επιδιώξεις η Ε/κ πλευρά στη συνάντηση Νέας Υόρκης
Μόνο δύο χώρες υπέβαλαν αίτημα για επαναπατρισμό των πολιτών τους μέσω «ΕΣΤΙΑ»-Κυλούν ομαλά οι διαδικασίες
Η διαχείριση του μεταναστευτικού θωράκισε την Κύπρο από ανεξέλεγκτες ροές και έδωσε προβάδισμα στην σκακιέρα
Άκουσε ιδέες για σπάσιμο του αδιεξόδου, αποβλέπει σε θετικό αποτέλεσμα ο Πρόεδρος
«Μανιφέστο» για το Κυπριακό θα καταθέσει στη «βουλή» ο Αρικλί πριν τη ΝΥ
Δεν υπήρξε πίεση για συνέχιση διαπραγματεύσεων από εκεί που μείναμε ισχυρίστηκε ο Τατάρ
Aνάγκη αναζωογόνησης ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μ. Ανατολή τονίζει η Λευκωσία
Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει άλλη σφαγή διαμηνύει ο Πρέσβης Ανόλικ
Αισθάνεται ενισχυμένος ο Πρόεδρος μετά το Εθνικό Συμβούλιο-«Μοναδικός στόχος το θετικό αποτέλεσμα»