Κρυφτό Αστυνομίας για τους πνιγμούς σε πισίνες στον Πρωταρά-Αρνείται να απαντήσει εάν είχαν άδειες τα ξενοδοχεία

Έχουν περάσει ήδη δυόμιση και πλέον μήνες, από τον πνιγμό ενός επτάχρονου κοριτσιού σε πισίνα ξενοδοχείου στον Πρωταρά, που κατέληξε λίγο αργότερα στο Μακάρειο Νοσοκομείο και περίπου δύο μήνες από τον πνιγμό ενός δεκάχρονου κοριτσιού, σε άλλο ξενοδοχείο, της ίδιας εταιρείας, που παρότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση ευτυχώς κατάφερε να διαφύγει από τον κίνδυνο, ωστόσο οι έρευνες για τα δύο περιστατικά, ακόμα συνεχίζονται από την Αστυνομία.

Τους τελευταίους δύο μήνες, οι εκπρόσωποι Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου έχουν ρωτηθεί κατ’ επανάληψη από τον REPORTER, για το κατά πόσον ισχύουν οι πληροφορίες πως τα εν λόγω ξενοδοχεία είχαν άδεια λειτουργίας πισίνων, αλλά και κατά πόσον οι ναυαγοσώστες είχαν περάσει από την απαραίτητη εκπαίδευση, ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους στα δύο ξενοδοχεία.

Η απάντηση, σε κάθε περίσταση, η ίδια. «Η υπόθεση διερευνάται κι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα σταλεί ο φάκελος στον Γενικό Εισαγγελέα και θα ενημερωθείτε. Εάν θέλετε να μάθετε κατά πόσον είχαν άδεια λειτουργίας οι πισίνες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου». Αυτή η τοποθέτηση, επαναλήφθηκε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα από τα αρμόδια πρόσωπα της Αστυνομίας, τα οποία εν τω μεταξύ παραπέμπουν στους αρμόδιους του Δήμου, οι οποίοι από την πλευρά τους επίσης δεν εντοπίζονται για να τοποθετηθούν.

Η στάση της Διεύθυνσης Αμμοχώστου, η οποία δείχνει πως αποφεύγει να τοποθετηθεί επί των πληροφοριών, δημιουργεί σκιές, αφού σε περίπτωση που οι πληροφορίες περί μη κατοχής σχετικών αδειών δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, θα μπορούσε πολύ απλά να τις διαψεύσει. Σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργούνται ερωτήματα ως προς τα μέτρα που λήφθηκαν αλλά και οι ενέργειες που έγιναν, αν λάβει κανείς υπόψη πως στο ένα ξενοδοχείο πνίγηκε ένα επτάχρονο παιδάκι, ώστε να αποφευχθούν νέα τραγικά περιστατικά. Από την άλλη, εύλογα μπορεί να διερωτηθεί κάποιος, εάν στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία θα έμπαινε λουκέτο στις πισίνες τους, στο σενάριο να λειτουργούσαν χωρίς άδειες, εάν αυτά ήταν ιδιοκτησίας άλλου επιχειρηματία, μικρότερης εμβέλειας.

Πάντως, το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας Αμμοχώστου δεν απαντούν σε ένα απλό ερώτημα, που στο τέλος της ημέρας ο πολίτης έχει δικαίωμα να γνωρίζει για το εάν τα ξενοδοχεία κατέχουν άδειες ή εάν λήφθηκαν μέτρα, αφού στο κάδρο μπαίνει το θέμα ασφάλειας, δημιουργώντας αναπόφευκτα συνειρμούς.

Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που η Αστυνομία της Αγίας Νάπας, ενημερώνει το κοινό για λιγότερο σοβαρά θέματα, όπως σύλληψη οδηγού υπό την επήρεια αλκοόλ ή συλλήψεις για ληστεία, προκειμένου να προβληθεί το έργο τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι αρνητικό. Αρνητικό όμως είναι, να καταγράφεται ένας πνιγμός ενός επτάχρονου σε μια πισίνα ενός γνωστού ξενοδοχείου και η Αστυνομία ξεκάθαρα να αποφεύγει να απαντήσει εάν υπήρχαν άδειες ή όχι, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες, αλλά την ίδια ώρα να κρίνει πως οι πολίτες είναι καλύτερο να ενημερωθούν για μια εκστρατεία ή για μια σύλληψη για αλκοτέστ. Αυτό από μόνο του, δείχνει πως ενεργεί κατά το δοκούν και αναλόγως ποιος είναι υπό κατηγορία, σε μία μάλιστα περίοδο που η Αστυνομία κατηγορείται για την άνιση απονομή της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ξενοδοχεία της ίδιας εταιρείας οι πνιγμοί επτάχρονης και δεκάχρονης-Εκκρεμεί στη Βουλή ο νόμος για τις πισίνες

Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της επτάχρονης, το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου, όταν το κοριτσάκι εντοπίστηκε αναίσθητο σε πισίνα ξενοδοχείου στον Πρωταρά, όπου διέμενε μαζί με τους γονείς του. Το παιδί ανασύρθηκε από παρευρισκόμενους από την πισίνα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επανήλθε.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία όπου κατά τη μεταφορά του, παρουσίασε επιπλοκές με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και να τοποθετηθεί στον αναπνευστήρα. Ωστόσο 10 λεπτά μετά τις δύο τα ξημερώματα της Δευτέρας η επτάχρονη απεβίωσε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Στην περίπτωση της 10χρονης, το παιδί εντοπίστηκε αναίσθητο στην πισίνα, στις 24 Αυγούστου και αφού ανασύρθηκε στη στεριά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε καταστολή.

Και τα δύο παιδιά βρίσκονταν στην Κύπρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λαμβάνονται καταθέσεις για την επτάχρονη που ανασύρθηκε νεκρή από πισίνα ξενοδοχείου

Δειτε Επισης

Πρόλαβε τα χειρότερα στη Λεμεσό το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιά πλησίαζε ντεπόζιτο με μαζούτ
Νέα τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 79χρονος Τρύφωνας Παπαχριστοφόρου
Ελεύθερος από Ανώτατο καταδικασθείς για τρομοκρατία-Εκκρεμούσε η απέλαση του για πάνω από 18 μήνες
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στο Πελέντρι 14χρονος (pic)
Κρυφτό Αστυνομίας για τους πνιγμούς σε πισίνες στον Πρωταρά-Αρνείται να απαντήσει εάν είχαν άδειες τα ξενοδοχεία
Κακόβουλα εκτιμάται εκ πρώτης όψεως ότι τέθηκε πυρκαγιά στο Προδρόμι
Απόρριψη ένστασης περί μη δίκαιης δίκης κατηγορούμενης για σφετερισμό Ε/κ γης-Συνεχίζεται την Πέμπτη η διαδικασία
Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 31χρονος Κωνσταντίνος δώδεκα ημέρες μετά από τροχαίο-«Καλή αντάμωση, λεβέντη μας»
Αυτούς ψάχνει η Αστυνομία για διάρρηξη σε καφεστιατόριο στο Παραλίμνι (pics)
Μετά τις επικρίσεις διορίστηκε νέος αξιωματικός εκτός ΤΑΕ Αρχηγείου για την απόδραση του Κομμωτή