Η νέα σελίδα της Αστυνομίας και ο δράστης που άφησαν να φύγει με το μαχαίρι του

Ένα δυσάρεστο περιστατικό ήρθε να καταδείξει πως, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ενέργειες των μελών της Αστυνομίας, όταν καλούνται να διαχειριστούν έκτακτες καταστάσεις, αντί να αποκαθιστούν το αίσθημα ασφάλειας των θυμάτων, το κλονίζουν ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΑΣΥΝΟ, όταν κατέφθασε η Αστυνομία στον χώρο του ΤΑΕΠ Λευκωσίας, κατόπιν της καταγγελίας ότι μέλη του προσωπικού δέχθηκαν επίθεση από πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια προέταξε και μαχαίρι, ο δράστης παρέμενε στον χώρο. Αντί, όμως, να τον συλλάβουν αμέσως, αφού τον ρώτησαν τι συμβαίνει, τον συνόδεψαν στην έξοδο και τον άφησαν να φύγει, χωρίς να τον σταματήσουν, και έκτοτε ζητούν τη βοήθεια του κοινού για να τον εντοπίσουν.

Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Σάββας Ιακώβου, όταν το νοσηλευτικό προσωπικό διαμαρτυρήθηκε και ρώτησε τους αστυνομικούς αν θα τον συλλάβουν, τα μέλη της Δύναμης τους είπαν ότι θα κάνουν αυτοί τη δουλειά τους και οι νοσηλευτές τη δική τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνές ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ-«Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να φύγει, είπε να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους»

Ακολούθως, αφού άφησε έναν οπλισμένο δράστη επίθεσης να φύγει, ενώ μπορούσε να τον συλλάβει επί τόπου, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως ζητά πληροφορίες, που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Χρίστου Μοδέστου, 29 ετών, ο οποίος καταζητείται στο πλαίσιο διερεύνησης των αδικημάτων απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, απειλής, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου, κ.ά, τα οποία διαπράχθηκαν στις 5/10/2024, στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Κοινώς, καταζητούσαν από τότε ένα πρόσωπο για το σοβαρότατο αδίκημα της απόπειρας φόνου, μεταξύ άλλων, το οποίο οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει, του είχαν μιλήσει και μετά του επέτρεψαν να φύγει κύριος από την σκηνή του εγκλήματος.

Όλα αυτά έγιναν μόλις μερικές ημέρες μετά που ξέφυγε από τα χέρια της Αστυνομίας και των δεσμοφυλάκων ένας ισοβίτης, ο οποίος τελικά εντοπίστηκε χάριν στην παρατηρητικότητα και την έγνοια που επέδειξε ένας απλός πολίτης. Και η Αστυνομία για άλλη μία φορά αποτάθηκε στους πολίτες, για να της βρουν κάποιον που καταζητείται για απόπειρα φόνου, ενώ τα μέλη της βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραμένει άφαντος ο 29χρονος Χρίστος που επιτέθηκε σε νοσηλευτές και γιατρό στο ΓΝ Λευκωσίας

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Τρίτη, στην παρέλαση για την Ανεξαρτησία, αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη δύο προσώπων, που ήθελαν, ασκώντας την Ελευθερία του Λόγου τους, να αναρτήσουν πανό υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δύο προσώπων που σίγουρα δεν ήταν οπλισμένα και που δεν επιτέθηκαν σε κανέναν, απλώς είχαν έντονη διαφωνία με μέλη της Αστυνομίας. Σε εκείνη την περίπτωση, για κάποιο λόγο, θεωρήθηκε ότι θα ήταν επικίνδυνο να μην προβούν σε συλλήψεις ατόμων που βασικά… διαφωνούσαν μαζί τους, αλλά ένα πρόσωπο που επιτέθηκε σε σειρά ατόμων και προέταξε και μαχαίρι, θεωρήθηκε ότι είναι εντάξει για τη δημόσια ασφάλεια να αφεθεί να φύγει και να τον ψάχνουν για τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ποντάροντας στην ευσυνειδησία των πολιτών.

Δεν μπορεί ένα πρόσωπο να εισβάλλει σε έναν χώρο όπου βρίσκονται ευάλωτα άτομα, να επιτίθεται σε επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες ζωής και θανάτου, να προκαλεί τεράστια αναστάτωση και κατ’ επέκταση ανασφάλεια και η Αστυνομία να θεωρεί ότι είναι εντάξει να φύγει με το μαχαίρι του και θα βάλει τους πολίτες να τον βρουν αργότερα. Αυτά τα πράγματα στέλνουν κάθε λογής λανθασμένα μηνύματα στον απλό κόσμο, που έχει την προσδοκία πως όταν εμπλακεί η Αστυνομία σε ένα περιστατικό όχι απλώς θα λήξει, αλλά θα φροντίσει όπως τα εμπλεκόμενα πρόσωπα θα σταματήσουν να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.

Η Αστυνομία γύρισε σελίδα, με τον διορισμό του Θεμιστού Αρναούτη στη θέση του Αρχηγού και του Πανίκου Σταύρου στη θέση του Υπαρχηγού. Και αν όντως οι νέοι επικεφαλής θέλουν να διορθώσουν την αντίληψη που υπάρχει στην κοινωνία ότι η Δύναμη αδυνατεί να ανταποκριθεί και να διασφαλίσει τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, θα πρέπει να φροντίσουν όπως τα μέλη επιδεικνύουν την κατάλληλη κρίση και τα ανάλογα αντανακλαστικά, ιδίως σε καταστάσεις υψηλής συναισθηματικής φόρτισης, όπως εκείνη στο νοσοκομείο Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μόνιμη αστυνομική παρουσία ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΤΑΕΠ-Διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία ασφάλειας

Δειτε Επισης

Μετά τις επικρίσεις διορίστηκε νέος αξιωματικός εκτός ΤΑΕ Αρχηγείου για την απόδραση του Κομμωτή
Ξάφρισαν το ταμείο καταστήματος 84χρονης στην Ξυλοφάγου-Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα
Ταυτοποιήθηκαν και καταζητούνται δύο πρόσωπα για τη ρατσιστική επίθεση στη Λεμεσό
Η νέα σελίδα της Αστυνομίας και ο δράστης που άφησαν να φύγει με το μαχαίρι του
Διέρρηξαν και έκλεψαν από υπεραγορά, φρουταρία και καφετέρια-Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους
Ακόμη ένα δέμα με ναρκωτικά έφτασε στην Κύπρο-Χειροπέδες στον 27χρονο παραλήπτη
Συνελήφθη ο 29χρονος που καταζητείτο για την επίθεση κατά νοσηλευτών και γιατρού
Ελεύθερες υπό όρους οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για εξύβριση Παλαιστινίων
Έκρυψαν κάνναβη σε συσκευασίες δημητριακών-Συνελήφθη 58χρονος (pics)
Παρέλαβε δέμα από το Ταχυδρομείο το οποίο περιείχε ναρκωτικά-Φυλάκιση έξι χρόνων σε 24χρονο