Aνάγκη αναζωογόνησης ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μ. Ανατολή τονίζει η Λευκωσία

Ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός που επιτρέπει τον τερματισμό της οδύνης και την αποκλιμάκωση της κρίσης είναι η επείγουσα ανάγκη αναζωογόνησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή για την επίτευξη μιας βιώσιμης πολιτικής διευθέτησης, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίς, Γιώργος Παπαναστασίου, σε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, το βράδυ της Δευτέρας, σε εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η διευθέτηση, τόνισε ο κ. Παπαναστασίου, πρέπει να είναι σύμφωνη με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έτσι ώστε Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να μπορούν να ζήσουν πλαϊ-πλάϊ με ασφάλεια, ειρήνη και αξιοπρέπεια, σε μια λύση δύο κρατών.

Ακόμη ανέφερε πως ποτέ δεν υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία για τόσο τρόμο και πανικό και για μια τέτοια κατάφωρη περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

«Δεν έχει σημασία από πού προέρχεται, όποιον κι αν αφορά. Μας αφορά όλους. Όταν ο βιασμός χρησιμοποιείται ως όπλο πολέμου εναντίον γυναικών και κοριτσιών, όταν απάγονται παιδιά, η φωνή μας πρέπει να είναι δυνατή, σαφής, ενωμένη, ξεκάθαρη», ανέφερε.

Σημείωσε ότι εκείνη τη μέρα 1,200 αθώοι χάθηκαν για πάντα και συνελήφθησαν 251 όμηροι, εκ των οποίων οι 101 βρίσκονται ακόμη σε αιχμαλωσία. Ήταν μια μέρα, πρόσθεσε, που σημαδεύτηκε από τον αποτρόπαιο τρόμο και την κατάφωρη περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας από τη Χαμάς, μια μέρα που μας άφησε όλους σοκαρισμένους.

«Η Κύπρος από την πρώτη μέρα ζητούσε με συνέπεια την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων. Έχουμε πει επανειλημμένα ότι αυτό είναι το κλειδί για να τεθεί ένα τέλος. Η απελευθέρωση όλων των ομήρων, μια άμεση κατάπαυση του πυρός και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», ανέφερε.

Κατέληξε λέγοντας ότι αυτή η οδός θα σταματήσει την κλιμάκωση, τον θάνατο χιλιάδων, την ανθρωπιστική καταστροφή, θα συμβάλει στην επιστροφή των εκτοπισμένων και στον τερματισμό της δυστυχίας σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Μανιφέστο» για το Κυπριακό θα καταθέσει στη «βουλή» ο Αρικλί πριν τη ΝΥ
Δεν υπήρξε πίεση για συνέχιση διαπραγματεύσεων από εκεί που μείναμε ισχυρίστηκε ο Τατάρ
Aνάγκη αναζωογόνησης ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μ. Ανατολή τονίζει η Λευκωσία
Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει άλλη σφαγή διαμηνύει ο Πρέσβης Ανόλικ
Αισθάνεται ενισχυμένος ο Πρόεδρος μετά το Εθνικό Συμβούλιο-«Μοναδικός στόχος το θετικό αποτέλεσμα»
Προωθεί τη συνεργασία «δύο κρατών» στο εξωτερικό ο Ερσίν Τατάρ
Άμεση κατάπαυση πυρός ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός διαμηνύει το ΥΠΕΞ
Βολές Τριανταφυλλίδη κατά Φειδία με αφορμή μια φωτογραφία του στα κατεχόμενα-« Ντροπή σου παλιόπαιδο, ντροπή σου»
Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία
Κ. Κόμπος: Ευκαιρία ενίσχυσης διπλωματικού αποτυπώματος τυχόν εκλογή στο ΣΑΔ