Ενισχύεται η παροχή υπηρεσιών σε Τ/κ ασθενείς στο Ινστ. Νευρολογίας και Γενετικής

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου θα ενισχύσει την παροχή των υπηρεσιών του σε Τουρκοκύπριους ασθενείς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, ένα από τα μονομερή μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τη στήριξη των Τουρκοκυπρίων, είναι η πρόσβαση των ασθενών στις κλινικές υπηρεσίες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

«Με μεγάλη ικανοποίηση, μετά την ανακοίνωση του πακέτου μέτρων για τους Τουρκοκύπριους, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, το Ινστιτούτο θα ενισχύσει την παροχή των υπηρεσιών του στους Τουρκοκύπριους ασθενείς», αναφέρεται.

Σημειώνει ότι στις 10 Μαΐου 2024, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πλήρη πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στις κλινικές υπηρεσίες του Ινστιτούτου τόσο για περίθαλψη όσο και για ιατρική. Από τον Ιούλιο του 2024, το Ινστιτούτο παρέχει τις υπηρεσίες του για την κάλυψη των αναγκών των Τ/Κ ασθενών. Οι Τουρκοκύπριοι με έγκυρη κυπριακή κυβερνητική ταυτότητα δικαιούνται δωρεάν θεραπεία με όλα τα έξοδα να καλύπτονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το Ινστιτούτο εστιάζει ιδιαίτερα στους ακόλουθους τομείς εξειδίκευσης στα κλινικά κέντρα, νευρομυϊκές διαταραχές, σκλήρυνση κατά πλάκας και σχετικές διαταραχές, επιληψίας, άνοια και άλλες κληρονομικές διαταραχές.

Οι Τουρκοκύπριοι ασθενείς προκειμένου να κάνουν ραντεβού πρέπει να έχουν έγκυρη κυπριακή ταυτότητα, παραπομπή της κατάστασης της υγείας τους από οποιονδήποτε γιατρό (είτε επιβεβαίωση της σχετικής διάγνωσης είτε αναφορά των συμπτωμάτων εάν εξακολουθεί να είναι χωρίς διάγνωση ). Τα παραπεμπτικά αποστέλλονται στο Ινστιτούτο για αξιολόγηση (Τηλ. 22358600; Φαξ: 22392837; Email: popit@cing.ac.cy). Οι ασθενείς θα κληθούν να κανονίσουν ένα ραντεβού και κατά την άφιξη τους στο ραντεβού πρέπει να έχουν την κυπριακή τους ταυτότητα και την παραπεμπτική επιστολή μαζί τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με τη συμμετοχή 250 ατόμων πορεία για την Παλαιστίνη στη Λευκωσία
Ενισχύεται η παροχή υπηρεσιών σε Τ/κ ασθενείς στο Ινστ. Νευρολογίας και Γενετικής
Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία
Πάνω από 1 εκ. επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της Κύπρου το Σεπτέμβριο
Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά (pics)
Τα βρήκαν τελικά ΟΚΥΠΥ με συντεχνίες-Καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση
Καταγγελίες για την ασφάλιση ηλικιωμένων για οδήγηση ενώπιον της Βουλής-Παράπονα για μη παραχώρηση δανείων
Εμπρηστικός ο Τατάρ-«Μακροπρόθεσμος στόχος η κατεδάφιση και ανοικοδόμηση στο Βαρώσι»
Με ευχές, χαμηλές προσδοκίες και μία διαφωνία πάει στη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση με Τατάρ ο ΠτΔ
Αναζητούν δέκα άτομα για την επίθεση με ντελιβεράδες-Κουβαλούσαν και ρόπαλο οι δράστες (pics)