Αισθάνεται ενισχυμένος ο Πρόεδρος μετά το Εθνικό Συμβούλιο-«Μοναδικός στόχος το θετικό αποτέλεσμα»

Ενισχυμένος μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη μετά τη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης του γλύπτη Φίλιππου Γιαπάνη, στη Λεμεσό, και ερωτηθείς αν αισθάνεται πιο δυνατός ενόψει του δείπνου στη Νέα Υόρκη, μετά από τη σημερινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «νιώθω ιδιαίτερα ενισχυμένος μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου η οποία διεξήχθη σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα, με απόλυτο σεβασμό σε ενδεχόμενες τυχόν διαφορετικές προσεγγίσεις».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι, «αλλά επειδή με ρωτάτε προσωπικά πώς νιώθω, θεωρώ ότι η συζήτηση ήταν πολύ παραγωγική, εποικοδομητική. Και μεταβαίνω στη Νέα Υόρκη πιο ενισχυμένος για αυτό το κρίσιμο ραντεβού. Ένα ραντεβού που για μας ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: να προκύψει θετικό αποτέλεσμα. Και το θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από το να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών, πάντα εντός του συμφωνημένου πλαισίου».

Κι ενώ ο Πρόεδρος ευελπιστεί σε θετικά αποτελέσματα από τη συνάντηση της Νέα Υόρκης, ο κατοχικός ηγέτης συνεχίζει, σε δημόσιο τουλάχιστον επίπεδο, να διαφημίζει την αδιαλλαξία του και την μεγάλη απόκλιση που έχει αναπτύξει από τη βάση των συνομιλιών.

Υποστήριξε ότι πως επιθυμούν μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο και ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι «με τη συνεργασία των δύο κρατών», λέγοντας επίσης ότι αυτό προωθεί στις επαφές του στο εξωτερικό, περιλαμβανομένων κι αυτών στη Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ μετέβη στο Βαρώσι όπου βράβευσε επισκέπτη με τον οποίο ανήλθαν σε δυο εκατομμύρια οι επισκέπτες εκεί, ανήμερα της 4ης επετείου από το άνοιγμα τμήματος της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου. Το άνοιγμα, είπε, ήταν μιας εξαιρετικής σημασίας πολιτική κίνηση.

Κοινό έδαφος για βάση της λύσης μπορεί να δημιουργηθεί μόνο «με την καταγραφή της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος, που αποτελούν εγγενή δικαιώματα τα οποία απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες», επανέλαβε για άλλη μία φορά.

Δειτε Επισης

Aνάγκη αναζωογόνησης ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μ. Ανατολή τονίζει η Λευκωσία
Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει άλλη σφαγή διαμηνύει ο Πρέσβης Ανόλικ
Αισθάνεται ενισχυμένος ο Πρόεδρος μετά το Εθνικό Συμβούλιο-«Μοναδικός στόχος το θετικό αποτέλεσμα»
Προωθεί τη συνεργασία «δύο κρατών» στο εξωτερικό ο Ερσίν Τατάρ
Άμεση κατάπαυση πυρός ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός διαμηνύει το ΥΠΕΞ
Βολές Τριανταφυλλίδη κατά Φειδία με αφορμή μια φωτογραφία του στα κατεχόμενα-« Ντροπή σου παλιόπαιδο, ντροπή σου»
Κ. Κόμπος: Ευκαιρία ενίσχυσης διπλωματικού αποτυπώματος τυχόν εκλογή στο ΣΑΔ
Πριν το τέλος του 2025 τα νομοσχέδια για συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση από το Υπ. Εργασίας
Εμπρηστικός ο Τατάρ-«Μακροπρόθεσμος στόχος η κατεδάφιση και ανοικοδόμηση στο Βαρώσι»
Με ευχές, χαμηλές προσδοκίες και μία διαφωνία πάει στη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση με Τατάρ ο ΠτΔ