Για πέντε μέρες στο κελί οι δύο για την ρατσιστική επίθεση σε βάρος ντελιβεράδων στη Λεμεσό

Διάταγμα πενθήμερης προσωποκράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 19χρονου και 21χρονου, οι οποίοι συνελήφθηκαν σε σχέση με την επίθεση και ληστεία, το βράδυ του Σαββάτου, δυο διανομέων φαγητού, στη Λεμεσό. Η Αστυνομία αναζητεί τα στοιχεία δέκα ακόμη προσώπων.

Εναντίον των δυο υπόπτων διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, ληστεία, επίθεση με πρόκληση βαριάς και πραγματικής σωματικής βλάβης, δημόσια εξύβριση, καθώς επίσης και αδικήματα του περί καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας Νόμου.

Το περιστατικό σημειώθηκε μισή ώρα πριν από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, στην περιοχή Κάτω Πολεμιδιών, όταν οι δυο παραπονούμενοι δέχθηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών προσώπων, που τους κτύπησαν και τους λήστεψαν.

Οι δράστες απέσπασαν χρηματικό ποσό τριακοσίων ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, πριν τραπούν σε φυγή, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ότι φέρουν εκδορές και κτυπήματα, στο πρόσωπο και το σώμα. Ένας εκ των δύο έφερε επίσης κατάγματα μύτης και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας, προέκυψε μαρτυρία εναντίον των δυο νεαρών, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στο δικαστήριο, που διέταξε την κράτησή τους για περίοδο πέντε ημερών.

Η Αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα και φωτογραφίες, από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, άλλων δέκα προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, σε μια προσπάθεια εξασφάλισης των στοιχείων τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν δυο γυναίκες για κλοπή χρημάτων στην Λάρνακα-Καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο
Συνεχίζει τον αγώνα η χαροκαμένη μάνα του Θανάση-«Με βασάνιζαν για 20 χρόνια, μέχρι που ξέθαψα το παιδί μου»
Χειροπέδες σε 30χρονο για εμπρησμό οχήματος ιδιοκτησίας 70χρονου στη Λεμεσό
Κλείνουν δρόμοι για τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις
Πυρκαγιές σε σπίτια σε Λευκωσία και Αυγόρου-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές
Ολισθηροί και επικίνδυνοι οι δρόμοι λόγω καιρού-Η ενημέρωση από την Αστυνομία
Χρονιά των εγκληματιών το 2024-Στα ύψη οι εμπρησμοί και βόμβες, αυξήθηκαν ραγδαία ληστείες και κλοπές
Μια πειθαρχική στον πάγο για Κατσουνωτό από 2023, σε εκκρεμότητα το ορφανό θανατηφόρο-Το ιστορικό και η θέση της Αστυνομίας
Χαμηλοί τόνοι μετά την καταδίκη της ΚΔ για την δολοφονία Καλοψιδιώτη-Πυρά από πρώην Υπαρχηγό Αστυνομίας
Αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης το Υπουργείο Μεταφορών για ανακλήσεις οχημάτων λόγω αερόσακων