Με το νέο έτος αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης του Al Jazeera-Νέα αναβολή στη δίκη

Στην επί της ουσίας ακροαματική διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει στις 13 Ιανουαρίου του 2025 η διαδικασία της ποινικής υπόθεσης, που αφορά τόσο στο ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera, όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνη και ο εκ των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας του κ. Τζιοβάνη.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν τη Δευτέρα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο αποφάσισε την εκ νέου αναβολή της διαδικασίας, αφού η κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως εκκρεμεί η παράδοση στην υπεράσπιση της λίστας τεκμηρίων, η οποία διαβεβαίωσε ότι εντός δεκαημέρου θα τους παραδοθεί.

Εξάλλου, όπως αποφάσισε το Δικαστήριο, στις 16 Δεκεμβρίου του 2024, οι κατηγορούμενοι θα βρεθούν ξανά ενώπιον του, για σκοπούς προγραμματισμού της διαδικασίας. Η διαδικασία έχει οριστεί στις 09:30.

Κατά τη σημερινή ακρόαση, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων εξέφρασαν την πρόθεση όπως γίνουν παραδεκτά κάποια γεγονότα, για σκοπούς συντόμευσης της διαδικασίας.

Όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο υπάρχει πρόθεση να γίνουν παραδεκτοί τουλάχιστον οι μισοί μάρτυρες, δηλαδή οι 16 από τους 32.

Οι κατηγορούμενοι θα είναι παρόντες στην επόμενη διαδικασία με τους ίδιους όρους.

Υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζιης, ο οποίος ήταν ένας εκ των κατηγορουμένων, απαλλάχθηκε στις 11 Οκτώβριου του 2023 από το κατηγορητήριο, ωστόσο πλέον εκπροσωπεί άλλο κατηγορούμενο.

Σημειώνεται ότι για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εξαφανίστηκε ο 80χρονος ΠέτροςΒρέτος-Πιθανόν να έχει συμπτώματα αποπροσανατολισμού και απώλειας μνήμης (pic)
Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Πυρά ACCEPT κατά υποψήφιου του ΕΛΑΜ πως συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το κόμμα
Επιχείρηση «Ιστός Αράχνης»-Πώς στήθηκε επί 18 μήνες το σαμποτάζ των Ουκρανών στις ρωσικές βάσεις
Έκλεισαν οι κάλπες στην ΕΔΕΚ-Η ώρα της κρίσης για Αναστασίου και Διομήδους
Έφυγαν για Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι-Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες
Βλάβη σε αγωγό από μπάζωμα άφησε χωρίς νερό την Πάφο-Τη Δευτέρα αποκαθίσταται πλήρως το πρόβλημα
Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για τον εμπρησμό οχήματος στον Άγιο Δομέτιο
Οι σκληροπυρηνικοί Ultras της Παρί, ο Ζιντάν και το φιάσκο των Αρχών-Οι λόγοι πίσω από τα επεισόδια στο Παρίσι
Σαμποτάζ σε ρωσικές βάσεις από τους Ουκρανούς-Κατέστρεψαν με drone πάνω από 40 μαχητικά