Κατεβάζουν ρολά για δύο ώρες στο ΤΑΕΠ του νοσοκομείου Λευκωσίας-Στο Προεδρικό οι νοσηλευτές

Σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ, στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου κατέρχονται σήμερα, Δευτέρα, τα μέλη των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ και του Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, ως μέτρο αντίδρασης κατά επιθετικών συμπεριφορών κατά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ, ενώ στις 10 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα δεχθεί το Γενικό Γραμματέα και μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Δαμιανού.

Κατά τη στάση θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά κατηγορίας 1 και 2 στη διαλογή, αναφέρουν οι συντεχνίες σε κοινή ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραμένει άφαντος ο 29χρονος Χρίστος που επιτέθηκε σε νοσηλευτές και γιατρό στο ΓΝ Λευκωσίας

Σε ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και ο Κλάδος Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, «καταγγέλλουν επιθετικές συμπεριφορές και ενέργειες κατά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους» και ζητούν από τους αρμόδιους ν’ αντιληφθούν τη σοβαρότητα του θέματος «και να υλοποιήσουν επιτέλους τις υποσχέσεις τους».

Εξάλλου, αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου, 29 ετών, στο πλαίσιο διερεύνησης αδικημάτων απόπειρας φόνου, πράξεων που σκοπεύουν την πρόκληση σωματικής βλάβης, απειλής, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου και άλλων.

Ο Μοδέστου φέρεται να πρόταξε μαχαίρι εναντίον νοσηλευτή και ενός πολίτη που βρίσκονταν στο ΤΑΕΠ και να γρονθοκόπησε γιατρό και νοσηλεύτρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Δειτε Επισης

Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος προς Λεμεσό μετά από σχεδόν δέκα ώρες ταλαιπωρίας
Το δικαίωμα στο νερό θα συζητηθεί στην Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
«Κάθε αγώνας για ελευθερία αξίζει»-Το τέλος μιας μακράς διαδρομής της ενωτικής διεκδίκησης
Πολλαπλά κατάγματα υπέστησαν οι οδηγοί των δύο φορτηγών-Εκτινάχθηκε ο ένας, εγκλωβίστηκε ο άλλος
Ατελείωτες ουρές στον αυτοκινητόδρομο εξαιτίας του τρομερού ατυχήματος
Επιστολή Επ. Ανθρωπίνων Βουλής προς Υπουργό για αποφάσεις του ΕΔΑΔ για αναχαίτιση αιτητών
Ψηλά στην ΕΕ η Κύπρος το 2024 στις επιστροφές μεταναστών σε τρίτες χώρες σε απόλυτους αριθμούς
Τεχνική στήριξη ΕΕ σε Κύπρο για χωροταξικό σχέδιο, διανομή ηλεκτρισμού, αμυντική βιομηχανία και νερό
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΥΦΑ στο επίκεντρο της Επ. Ενέργειας-Αναμένονται σταυρώματα στην Ολομέλεια
Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως η σορός του μικρού Εμίλ είχε μπει σε καταψύκτη για αρκετό καιρό