Ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενόψει τριμερούς στο Εθνικό τη Δευτέρα

Για τις σημαντικές συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη, όπου μετέβη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα ενημερώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, ενώ θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και ο απαραίτητος συντονισμός ενόψει της τριμερούς της 15ης Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προεδρεύσει τη Δευτέρα σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11.00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ο κ. Λετυμπιώτης υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει ότι θα συγκαλούσε Εθνικό Συμβούλιο μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «θα ενημερώσει για τις σημαντικές συναντήσεις που είχε στην Νέα Υόρκη, μεταξύ των οποίων, η συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

«Πέραν τούτου, θα γίνει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και ο απαραίτητος συντονισμός ενόψει της κοινής συνάντησης της 15ης Οκτωβρίου» μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα», πρόσθεσε.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ακόμη ότι θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή, «θέμα άλλωστε στο οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ανθρωπιστικό ρόλο, ως προς τον επαναπατρισμό πολιτών από την περιοχή στις χώρες προέλευσής τους με την ενεργοποίηση του Σχεδίου Εστία», και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για αποκλιμάκωση της κρίσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί την άτυπη συνάντηση της Νέας Υόρκης ο Γεραπετρίτης
Ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενόψει τριμερούς στο Εθνικό τη Δευτέρα
Συγκρατημένη αισιοδοξία για προοπτική επανέναρξης διαβουλεύσεων εξέφρασε ο ΥΠΕΣ
Πρόεδρος για τριμερή: Γνωρίζω τις κόκκινες μας γραμμές και ευελπιστώ ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα
Τα παράλληλα αφηγήματα του Κυπριακού, η προσέγγιση της Τουρκίας και οι σκοπιμότητες Τατάρ
«Σκάνδαλα που αφορούν δημόσιο χρήμα, πρέπει να τιμωρούνται, έτσι θα ανακτήσει ο πολίτης την εμπιστοσύνη»
Εξήραν το σημαντικό ρόλο της ΚΔ ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί Γερουσιαστές
Εκτιμήσεις για τρέχουσα συγκυρία και «τελευταίο μίλι» από ομιλητές συνεδρίου ΑΚΕΛ για Κυπριακό
Στόχος το καλό αποτέλεσμα στην τριμερή-Μηδενική η ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς
Με αύξηση καμερών και ενίσχυση περιπολιών αντικαθιστούν το φράκτη-Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι