Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις Κεντρικές-Νέα φωτιά στην πτέρυγα 4, δεσμοφύλακας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά

Συνεχίζει ο αναβρασμός εντός των Κεντρικών Φυλακών, με το ένα επεισόδιο να διαδέχεται το άλλο, με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι, αφού μετά τις απανωτές συμπλοκές άρχισαν οι προκλήσεις φωτιών στα κελιά.

Το βράδυ του Σαββάτου, γύρω 20:30, κρατούμενοι της πτέρυγας 1Α, κάτω από άγνωστες ακόμη συνθήκες, έθεσαν φωτιά στο κελί τους. Αμέσως δεσμοφύλακες έσπευσαν στο σημείο και κατέσβησαν την φωτιά με πυροσβεστήρες, χωρίς να χρειαστεί επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, το πρωί της Κυριακής, προκλήθηκε νέα φωτιά σε κελί της πτέρυγας 4, με τους δεσμοφύλακες να σπεύδουν για κατάσβεση της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις

Σημειώνεται πως το Σάββατο ξέσπασε άγριος καβγάς στην πτέρυγα 2Α-2Β, ενώ ακολούθως, αφού κλείστηκαν στα κελιά τους οι κρατούμενοι της συγκεκριμένης πτέρυγας, ξέσπασε καβγάς στην πτέρυγα 1Α.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από τα επεισόδια φαίνεται να τραυματίστηκαν κρατούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ιατρείο, ενώ αιτία ήταν οι συνθήκες διαβίωσης.

Επίσης, πριν από αυτές τις συμπλοκές προηγήθηκαν αυτές της Παρασκευής, όπου κρατούμενοι τα έκαναν γης μαδιάμ στην πτέρυγα 5, ενώ ακολούθησαν συμπλοκές, έπειτα από τις οποίες τραυματίστηκαν δύο πρόσωπα.

Σημειώνεται πως πληροφορίες που έρχονται από κάθε κατεύθυνση από τις Φυλακές, αναφέρουν πως εντός του Σωφρονιστικού Ιδρύματος επικρατεί αναβρασμός εδώ και αρκετό καιρό, σε ότι αφορά τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων αλλά και τις συμπεριφορές, όπου διατυπώνονται συγκεκριμένοι ισχυρισμοί σε βάρος μελών των φυλακών. Μάλιστα, γίνονται αναφορές σε ύβρεις και προκλήσεις, αλλά και εξευτελιστικές συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες.

Υπενθυμίζεται πως την ημέρα που απέδρασε ο ισοβίτης, στις Φυλακές καταγράφηκε ακόμη ένας καβγάς, όπου αλλοδαποί φαίνεται να επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο άλλο κρατούμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες

Δειτε Επισης

Οι φωτογραφίες με τους επενδυτές από το κινητό Τζιοβάννη και η πολιτογράφηση Γκορνόφσκι στην δίκη Al Jazeera
Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»
Ασκήσεις επί χάρτου για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες στο Στρόβολο-Σε εφαρμογή η Γ΄ φάση του «κτίΖΩ»
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Τσέρι-Συνεχίζουν να καίγονται οχήματα, κίνδυνος αναζωπυρώσεων (pics&vids)
Ποινές φυλάκισης δέκα και τεσσάρων ετών σε δύο πρόσωπα για ποσότητα ναρκωτικών-Προσπάθησαν να διαφύγουν
ΤΩΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Τσέρι-Καίγονται οχήματα, κινδυνεύουν υποστατικά
Αποσύρθηκαν υπέρ του Αναστασίου οι τρεις υποψήφιοι της ΕΔΕΚ-«Επιθυμούμε διακαώς επιστροφή όλων των συναγωνιστών»
Εξελίξεις 46 χρόνια μετά την αποστολή λάθος οστών αγνοουμένων στην Ελλάδα-Δίνουν δείγματα δύο από τις οκτώ οικογένειες
Συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Αναστάλθηκαν όλες οι πτήσεις
Τέσσερα διεθνή εντάλματα κατά Τούρκων υπηκόων για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών στο Λευκόνοικο