Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις Κεντρικές-Νέα φωτιά στην πτέρυγα 4, δεσμοφύλακας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά

Συνεχίζει ο αναβρασμός εντός των Κεντρικών Φυλακών, με το ένα επεισόδιο να διαδέχεται το άλλο, με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι, αφού μετά τις απανωτές συμπλοκές άρχισαν οι προκλήσεις φωτιών στα κελιά.

Το βράδυ του Σαββάτου, γύρω 20:30, κρατούμενοι της πτέρυγας 1Α, κάτω από άγνωστες ακόμη συνθήκες, έθεσαν φωτιά στο κελί τους. Αμέσως δεσμοφύλακες έσπευσαν στο σημείο και κατέσβησαν την φωτιά με πυροσβεστήρες, χωρίς να χρειαστεί επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, το πρωί της Κυριακής, προκλήθηκε νέα φωτιά σε κελί της πτέρυγας 4, με τους δεσμοφύλακες να σπεύδουν για κατάσβεση της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις

Σημειώνεται πως το Σάββατο ξέσπασε άγριος καβγάς στην πτέρυγα 2Α-2Β, ενώ ακολούθως, αφού κλείστηκαν στα κελιά τους οι κρατούμενοι της συγκεκριμένης πτέρυγας, ξέσπασε καβγάς στην πτέρυγα 1Α.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από τα επεισόδια φαίνεται να τραυματίστηκαν κρατούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ιατρείο, ενώ αιτία ήταν οι συνθήκες διαβίωσης.

Επίσης, πριν από αυτές τις συμπλοκές προηγήθηκαν αυτές της Παρασκευής, όπου κρατούμενοι τα έκαναν γης μαδιάμ στην πτέρυγα 5, ενώ ακολούθησαν συμπλοκές, έπειτα από τις οποίες τραυματίστηκαν δύο πρόσωπα.

Σημειώνεται πως πληροφορίες που έρχονται από κάθε κατεύθυνση από τις Φυλακές, αναφέρουν πως εντός του Σωφρονιστικού Ιδρύματος επικρατεί αναβρασμός εδώ και αρκετό καιρό, σε ότι αφορά τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων αλλά και τις συμπεριφορές, όπου διατυπώνονται συγκεκριμένοι ισχυρισμοί σε βάρος μελών των φυλακών. Μάλιστα, γίνονται αναφορές σε ύβρεις και προκλήσεις, αλλά και εξευτελιστικές συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες.

Υπενθυμίζεται πως την ημέρα που απέδρασε ο ισοβίτης, στις Φυλακές καταγράφηκε ακόμη ένας καβγάς, όπου αλλοδαποί φαίνεται να επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο άλλο κρατούμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες

Δειτε Επισης

Από την παράταση στα... πέναλτι για τις οφειλές των ομάδων-Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, αναμένονται εξελίξεις
Εκεί που ο θάνατος συναντά την ελπίδα-Η ανθρωπιά των διασωστών στον αγώνα για ζωή
Παιδιά έκλεβαν τους ηλικιωμένους γονείς τους και τους έριξαν σε ίδρυμα-Αυξημένες καταγγελίες
Τέλος στη συγγενοκρατία στο δημόσιο θέλει να θέσει η Βουλή-Η πρόταση νόμου που προωθείται
Οικογενειακή τραγωδία πίσω από το θανατηφόρο τροχαίο του 27χρονου στην Ηλεία
Ολονύχτιες οι έρευνες για εντοπισμό του τουρίστα στην Πάφο-Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε το σκάφος
Μοναδικό θέαμα στην Εύβοια: Κοπάδι δελφινιών εμφανίστηκε στην Αιδηψό
Επιχείρηση εντοπισμού τουρίστα στην Πάφο-Πήγε σε παραλία στο Λατσί και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του
Τον βασιλιά Κάρολο θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου-«Σε όλα τα θέματα είμαστε από την ίδια πλευρά»