Δύο νέες πτήσεις από Βηρυτό μεταφέρουν Αυστραλούς υπηκόους στη Λάρνακα

Δύο πτήσεις, μία πριν το μεσημέρι και η άλλη το απόγευμα, φτάνουν σήμερα Κυριακή, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταφέροντας Αυστραλούς υπηκόους από τη Βηρυτό.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι γύρω στις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει πτήση με προορισμό την Αυστραλία, η οποία θα μεταφέρει υπηκόους της χώρας που έφτασαν χθες στην Κύπρο με δύο ναυλωμένες πτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου έφτασε πτήση από την Βηρυτό μεταφέροντας 229 Αυστραλούς υπηκόους ενώ λίγο μετά τις 4.00 χθες το απόγευμα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας άλλη μία πτήση, μεταφέροντας 179 επίσης υπηκόους της Αυστραλίας.

Σε ανάρτησή της στο Χ, η Υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Πένι Ουόνγκ, είπε ότι πέραν από τις δύο πτήσεις που έφτασαν στην Κύπρο το Σάββατο από τον Λίβανο, μεταφέροντας συνολικά 407 Αυστραλούς και μέλη των οικογενειών τους, είναι προγραμματισμένες άλλες δύο πτήσεις για σήμερα, οι οποίες είναι πλήρεις.

Κάλεσε τους Αυστραλούς να μη μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, εκτός αν έχουν εξασφαλισμένη θέση, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες πτήσεις, ανάλογα με τη ζήτηση που θα υπάρξει και την κατάσταση από θέμα ασφάλειας.

Εξάλλου χθες μικρό στρατιωτικό αεροσκάφος της Σλοβακίας, κατάφερε με τρεις πτήσεις να απομακρύνει περίπου 100 άτομα από το Λίβανο, οι οποίοι αναχώρησαν για τη χώρα τους το βράδυ.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή οι πτήσεις ισραηλινών κυρίως αεροπορικών εταιρειών, μεταξύ Τελ Αβίβ και Λάρνακας μεταφέροντας πολίτες του Ισραήλ που αναχωρούν από την χώρα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Hermes Airport αναφέρουν ότι σήμερα είναι προγραμματισμένες 12 αφίξεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Τελ Αβίβ και 12 αναχωρήσεις με προορισμό το Ισραήλ, κυρίως από ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες προσπαθούν να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πτήσεις.

Εν τω μεταξύ συνεχίζουν να καταφτάνουν στις μαρίνες Λάρνακας και Αγίας Νάπας, ιδιωτικά σκάφη από το Λίβανο μεταφέροντας ευρωπαίους πολίτες και Διπλωματικό και Διοικητικό Προσωπικό Πρεσβειών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Δύο νέες πτήσεις από Βηρυτό μεταφέρουν Αυστραλούς υπηκόους στη Λάρνακα
Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου