Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Δίωρη στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ανακοινώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας τα μέλη των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και του Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, ως μέτρο αντίδρασης κατά επιθετικών συμπεριφορών κατά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά κατηγορίας 1 και 2 στη διαλογή, αναφέρουν οι συντεχνίες σε κοινή ανακοίνωση.

Οι συντεχνίες ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και ο Κλάδος Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, «καταγγέλλουν επιθετικές συμπεριφορές και ενέργειες κατά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους» και ζητούν από τους αρμόδιους ν’ αντιληφθούν τη σοβαρότητα του θέματος «και να υλοποιήσουν επιτέλους τις υποσχέσεις τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας

«Το σημερινό επεισόδιο στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας κατά το οποίο ασθενής ανέσυρε μαχαίρι κατά νοσηλευτή και γρονθοκόπησε ιατρό και νοσηλεύτρια είναι άκρως ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο», αναφέρουν. «Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επαγγελματίες υγείας δέχονται επιθέσεις σε ένα ζωτικής σημασίας τμήμα, το οποίο εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο για την περίθαλψη και τη φροντίδα των ασθενών με οξεία και επείγοντα θέματα υγείας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, καταδικάζουν «την κάθε μορφή βίας, λεκτική ή σωματική, ενάντια των ιατρών και νοσηλευτών/τριών που καλούνται να εργαστούν στα ΤΑΕΠ υπό καθεστώς πιέσεων και βίαιων πράξεων, σε ένα τμήμα που οι εργαζόμενοι σώζουν ζωές αλλά και κινδυνεύει η δική τους ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα».

Επαναλαμβάνουν ότι η λεκτική βία κατά των συναδέλφων είναι καθημερινή και όλοι οι αρμόδιοι φορείς που, άμεσα ή έμμεσα, εμπλέκονται με τη διαχείριση των δημόσιων νοσηλευτηρίων «έχουν υποχρέωση να λάβουν τα μηνύματα και να μας προστατέψουν από τον κάθε λογής ασυνείδητο πολίτη». Επιπλέον, αναφέρουν, «έχουν υποχρέωση να ανατρέψουν την αντίληψη που δυστυχώς έχουν επιτρέψει να επικρατήσει για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια και αφορά το γεγονός της γενικής εικόνας που εκπέμπουν.

«Ζητούμε προστασία και ασφάλεια για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο καθήκον. Διαφορετικά, να τα κλείσουμε και να πάμε στα σπίτια μας για να είμαστε ασφαλείς», δηλώνουν.

Ως μέτρο αντίδρασης, οι συντεχνίες ανακοινώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά κατηγορίας 1 και 2 (στη διαλογή), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο πατέρας του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου
Τελέστηκε η κηδεία της μητέρας και των παιδιών στη Λεμεσό-«Να κρατήσουμε το φως που μας χάρισε η παρουσία τους»
BINTEO: Δείχνει τα δόντια της η Coral-Νυφάδες χιονιού και χαλάζι σε διάφορες περιοχές (Pics)
«Μάνα και γιοι, η μοίρα τους ένωσε στη ζωή και την αιωνιότητα»-Κηδεύτηκαν άλλοι τρεις ήρωες της εισβολής
Καταδικάζει τον τρόπο αντιμετώπισης και παράδοσης σορών ομήρων από Χαμάς το ΥΠΕΞ της Κύπρου
Στη Γερμανία ηπατολόγος από Κύπρο για εκπαίδευση
Πορτοκαλί προειδοποίηση για χαμηλές θερμοκρασίες, φθάνουν μέχρι και στους μείον έντεκα
Απάντηση Μιχαηλίδου για τις εκδρομές μαθητών στα κατεχόμενα-Ζητά παύση της το ΕΛΑΜ
Ο πατέρας του Κυπριανού για το θάνατο του παιδιού του στα Τέμπη-«Είχε κοκκινίλες στα χέρια του,μύριζε πολύ έντονα χημικά»
Η τελευταία πράξη του δράματος-Το ύστατο χαίρε στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στη Λεμεσό