Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Δίωρη στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ανακοινώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας τα μέλη των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και του Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, ως μέτρο αντίδρασης κατά επιθετικών συμπεριφορών κατά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά κατηγορίας 1 και 2 στη διαλογή, αναφέρουν οι συντεχνίες σε κοινή ανακοίνωση.

Οι συντεχνίες ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και ο Κλάδος Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, «καταγγέλλουν επιθετικές συμπεριφορές και ενέργειες κατά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους» και ζητούν από τους αρμόδιους ν’ αντιληφθούν τη σοβαρότητα του θέματος «και να υλοποιήσουν επιτέλους τις υποσχέσεις τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας

«Το σημερινό επεισόδιο στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας κατά το οποίο ασθενής ανέσυρε μαχαίρι κατά νοσηλευτή και γρονθοκόπησε ιατρό και νοσηλεύτρια είναι άκρως ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο», αναφέρουν. «Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επαγγελματίες υγείας δέχονται επιθέσεις σε ένα ζωτικής σημασίας τμήμα, το οποίο εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο για την περίθαλψη και τη φροντίδα των ασθενών με οξεία και επείγοντα θέματα υγείας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, καταδικάζουν «την κάθε μορφή βίας, λεκτική ή σωματική, ενάντια των ιατρών και νοσηλευτών/τριών που καλούνται να εργαστούν στα ΤΑΕΠ υπό καθεστώς πιέσεων και βίαιων πράξεων, σε ένα τμήμα που οι εργαζόμενοι σώζουν ζωές αλλά και κινδυνεύει η δική τους ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα».

Επαναλαμβάνουν ότι η λεκτική βία κατά των συναδέλφων είναι καθημερινή και όλοι οι αρμόδιοι φορείς που, άμεσα ή έμμεσα, εμπλέκονται με τη διαχείριση των δημόσιων νοσηλευτηρίων «έχουν υποχρέωση να λάβουν τα μηνύματα και να μας προστατέψουν από τον κάθε λογής ασυνείδητο πολίτη». Επιπλέον, αναφέρουν, «έχουν υποχρέωση να ανατρέψουν την αντίληψη που δυστυχώς έχουν επιτρέψει να επικρατήσει για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια και αφορά το γεγονός της γενικής εικόνας που εκπέμπουν.

«Ζητούμε προστασία και ασφάλεια για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο καθήκον. Διαφορετικά, να τα κλείσουμε και να πάμε στα σπίτια μας για να είμαστε ασφαλείς», δηλώνουν.

Ως μέτρο αντίδρασης, οι συντεχνίες ανακοινώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά κατηγορίας 1 και 2 (στη διαλογή), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Θρίλερ για γερά νεύρα οι συνομιλίες στο Ουκρανικό-«Η Ρωσία δεν είναι σοβαρή»
Το «φιάσκο» στην Τουρκία και οι ειρωνικές εκατέρωθεν δηλώσεις-Τα σενάρια για τις συνομιλίες
Δύο χρόνια φυλάκιση στη γιαγιά του βρέφους που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Ελλάδα
Καταχωρείται η υπόθεση για την θανάτωση του καγκουρό-Στο κατηγορητήριο κι άλλα πρόσωπα εκτός από τον 36χρονο
Η «χαλαρότητα» στο ΚΕΠ και η κατάθεση Πετρίδη στο επίκεντρο της δίκης για Al Jazeera
Έργα κατά τις νυχτερινές ώρες την επόμενη εβδομάδα στους αυτοκινητόδρομους
Πάνω από 2,000 κλήσεις στο Hope For Children το 2024-«Αλματώδης αύξηση»
Το ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ημερομηνίες υγειονομικής εξέτασης και χορήγησης ιματισμού στους 2025 ΕΣΣΟ
Κάθειρξη 16 ετών σε νεαρή που μετέφερε 40 κιλά ναρκωτικά στην Κύπρο (pics)
Έστειλε πίσω στο Υπουργείο Υγείας τα νομοσχέδια για τα Βιοϊατρικά Εργαστήρια η Βουλή