Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας

Έξι από τους 11 Έλληνες πολίτες και μέλη οικογενειών τους που αφίχθησαν στη Λάρνακα μετά την απομάκρυνσή τους από τη Βηρυτό, επαναπατρίστηκαν το Σάββατο στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανάρτησή του στο Χ, το ελληνικό Υπουργείο αναφέρει ότι «με τη συνδρομή των Πρεσβειών Κύπρου και Ελλάδας στη Βηρυτό, αφίχθησαν, με ναυλωμένη πτήση από την Κυπριακή Δημοκρατία, 11 Έλληνες πολίτες & μέλη οικογενειών τους στη Λάρνακα», αναφερόμενο στη ναυλωμένη πτήση που προσγειώθηκε στη Λάρνακα το βράδυ της Παρασκευής και στην οποία περιλαμβάνονταν συνολικά 70 πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης

«Με μέριμνα της Πρεσβείας μας στη Λευκωσία και υπό τον συντονισμό της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, 6 εξ αυτών επαναπατρίστηκαν σήμερα, στην Ελλάδα», προσθέτει το Υπουργείο Εξωτερικών, ευχαριστώντας την Κυπριακή Δημοκρατία για τη συμπαράσταση και την άμεση ανταπόκριση.

Συνεχίζονται οι πτήσεις προς Κύπρο μεταφέροντας πολίτες από την Μ.Ανατολή

Συνεχίζονται και σήμερα, Σάββατο οι πτήσεις ισραηλινών κυρίως αεροπορικών εταιρειών, μεταξύ Τελ Αβίβ και Λάρνακας μεταφέροντας πολίτες του Ισραήλ που αναχωρούν από την χώρα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Hermes Airport αναφέρουν ότι σήμερα είναι προγραμματισμένες 8 αφίξεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Τελ Αβίβ και 8 αναχωρήσεις με προορισμό το Ισραήλ, κυρίως από ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες προσπαθούν να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πτήσεις.

Πριν το μεσημέρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο να φτάσουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, δύο πτήσεις από τη Βηρυτό μεταφέροντας 500 περίπου Αυστραλούς υπηκόους, οι οποίοι σταδιακά θα αναχωρούν για την πατρίδα τους με πτήσεις που ναυλώνει η αυστραλιανή Κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι πέντε λεπτά πριν τις 23.00 χθες βράδυ έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τη Βηρυτό επιπρόσθετη πτήση της εταιρείας Middle East Airlines, μεταφέροντας 70 άτομα, περιλαμβανομένων και 38 Κυπρίων. Στην πτήση επέβαιναν επίσης 11 πολίτες της Ελλάδας, 2 Πολωνοί, καθώς και 19 Λιβανέζοι πολίτες, κάτοχοι άδειας μόνιμης παραμονής στην Κύπρο.

Στις μαρίνες Λάρνακας και Αγίας Νάπας συνεχίζουν να καταφτάνουν καθημερινά σκάφη από το Λίβανο μεταφέροντας ευρωπαίους πολίτες και Διπλωματικό και Διοικητικό Προσωπικό Πρεσβειών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης
Το μήνυμα Θεοδοσίου για τις νέες αρμοδιότητές της-«Σκοπός μας να εγκύψουμε στα θέματα ευημερίας ζώων»
Μ. Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική στους αγρότες
Στην κυκλοφορία δρόμος στο Τσέρι, ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα με άλλα έργα σε δρόμους
Δεν αποδέχονται ως έχει το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες