Νέα σειρά μέτρων για το μποτιλιάρισμα μετά από τροχαία στους αυτοκινητόδρομους-Σε προσφορές για νέες εξόδους

Μέτρα άμεσης, αλλά και μακροπρόθεσμης ισχύος, εφάρμοσαν οι Αρχές, προκειμένου να λύσουν πρόβλημα στους αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι παραλύουν μετά από κάθε τροχαίο, αφού μπλοκάρεται ολόκληρο το οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Μετά το πρόσφατο περιστατικό με την ανατροπή σκυβαλοφόρου οχήματος στον αυτοκινητόδρομο, που ανάγκασε την Αστυνομία να κρατήσεις για δώδεκα ώρες κλειστή τη μια από τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, λόγω έλλειψης ρυμουλκού για μετακίνηση του οχήματος, ήρθε ξανά στο προσκήνιο το χρόνιο πρόβλημα που παρατηρείται στους αυτοκινητόδρομους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα μέτρα που έχει εφαρμόσει η Τροχαία το τελευταίο διάστημα, σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών, όπως ο εντοπισμός νεκρών ζώων, κιβωτίων, αλλά και πιο σοβαρών περιστατικών όπως τροχαίων ατυχημάτων και θανατηφόρων δυστυχημάτων, εφαρμόζονται έκτακτα περίπολα.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα, έχουν επιλεγεί συγκεκριμένα σημεία, όπου μπορεί το περιπολικό να σταθμεύει, ώστε να ελέγχει τα σημεία όταν καταγράφονται τέτοια περιστατικά. Ουσιαστικά, η Αστυνομία έχει προβεί σε μια χαρτογράφηση, υποδεικνύοντας στα μέλη της τους χώρους που θα πρέπει να χρησιμοποιούν. Μάλιστα, οι Αρχές, μέσα από τη χαρτογράφηση αποφάσισαν ως έσχατο μέτρο την επιλογή συγκεκριμένων σημείων, ώστε να διοχετεύεται η κίνηση από την αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, εάν παραστεί τόσο μεγάλη ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δυόμιση χρόνια μετά ανοίγει ο φάκελος ατυχημάτων στους αυτοκινητοδρόμους-Στη Βουλή για εισηγήσεις οι αρμόδιοι

Συμφωνίες με Ε.Φ και εταιρείες για ρυμουλκά

Παράλληλα σε σχέση με το μεγάλο ζήτημα που ανέκυψε μετά την ανατροπή του σκυβαλοφόρου και την αδυναμία μετακίνησής του που παρατηρήθηκε και δημιούργησε μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών, η Αστυνομία έχει προχωρήσει με συμφωνία τόσο με την Εθνική Φρουρά, όσο και με εταιρείες για να χρησιμοποίηση ρυμουλκών.

Πιο συγκεκριμένα, με την Εθνική Φρουρά, η οποία ήταν η υπηρεσία που έδωσε τη λύση στην περίπτωση του σκυβαλοφόρου, μετακινώντας το με δικό της ρυμουλκό, έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας.

Επίσης, οι Αρχές προχώρησαν σε επαφές με ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες εξέφρασαν την ετοιμότητά τους, ώστε να καταθέσουν προσφορές για ανάληψη υπηρεσιών σε περίπτωση που προκύψει δυστύχημα, από την περιοχή της Μονής μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Ο λόγος, είναι διότι στην περιοχή υπάρχουν αρκετά εργοτάξια, που χρησιμοποιούν ρυμουλκά και θα μπορούν να ανταποκριθούν εντός μίας ώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραλύει ο αυτοκινητόδρομος μετά από τα τροχαία-Ψάχνουν τη φόρμουλα από το 2022

Σημειώνεται, πάντως, ότι η Αστυνομία, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του REPORTER, ενδέχεται να προχωρήσει στο μέλλον και εφόσον εγκριθεί στον προϋπολογισμό της, σε αγορά ρυμουλκού, ώστε να μην εξαρτάται από τρίτους.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το κράτος βρίσκεται σε πορεία προσφοροδότησης για άνοιγμα επιπλέον εξόδων στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, όπου παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, ώστε να διοχετεύεται πιο εύκολα η τροχαία κίνηση. Μάλιστα, το ίδιο αναμένεται να συμβεί σε άλλους αυτοκινητόδρομους.

Πάντως, τα τελευταία χρόνια λόγω των έργων που διεξάγονται για βελτίωση του οδικού δικτύου, έχουν δημιουργηθεί επιπρόσθετες έξοδοι, ενώ στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Λευκωσία, φαίνεται να επιλύθηκε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα με τη δημιουργία τρίτης λωρίδας. Κάτι παρόμοιο, θα ήταν ενδεχομένως ωφέλιμο, εάν συνέβαινε και στη Λεμεσό. Κι αυτό διότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, το τελευταίο διάστημα έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου εγγεγραμμένων οχημάτων, που διακινούνται στους δρόμους της ελεύθερης Κύπρου.

Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Νομικών, έπειτα από αυτεπάγγελτη εξέταση που ενέγραψε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, ενώ σε επόμενη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση με την Επιτροπή Μεταφορών, που επίσης έχει λόγο και ρόλο για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε ο φάκελος για μέτρα απόφραξης αυτοκινητόδρομων μετά από τροχαία στη Βουλή

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε 4ωροφο κτήριο στη Λάρνακα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι
Τους έπιασαν στα πράσα να παίζουν πόκερ-Εκκρεμούσαν και εντάλματα προστίμων εναντίον τους
Νέα σειρά μέτρων για το μποτιλιάρισμα μετά από τροχαία στους αυτοκινητόδρομους-Σε προσφορές για νέες εξόδους
Σημαντική απόφαση ΔΕΕ για διασφάλιση συμφερόντων Κύπρου στις οδικές μεταφορές
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Μεταγενέστερος νόμος μπορεί να νομιμοποιήσει κανονιστική πράξη
Ξεκαθαρίζει ο Χαρτσιώτης-«Καθαρά επιχειρησιακό κομμάτι οι μεταθέσεις στην Αστυνομία»
Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του 41χρονου Γιώργου Φιλίππου
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στο Παραλίμνι 16χρονος (pic)
Στο κελί ο 23χρονος που συνελήφθη για κλοπή-Προέκυψαν στοιχεία που τον συνδέουν με εφτά υποθέσεις