Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή

Ικανοποίηση για την αλλαγή στάσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή και ιδίως τον αντίκτυπό τους στην περιοχή του ΟΑΣΕ, όπως η ίδια είχε εισηγηθεί σε συνεδρία του Προεδρείου, εξέφρασε η Κύπρια βουλευτής και Αντιπρόεδρος του σώματος Ειρήνη Χαραλαμπίδου, σε παρέμβασή της στο Μεσογειακό Φόρουμ της Συνέλευσης, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναγνωρίζοντας ότι η συμβολή της ΚΣ ΟΑΣΕ στην επίλυση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένη, η κ. Χαραλαμπίδου υποστήριξε ότι ούτε και ισχυροί δρώντες όπως οι ΗΠΑ ή ο ΟΗΕ φαίνονται ικανοί να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ισραηλινής κυβέρνησης.

Αναφερόμενη δε στην Κύπρο, σημείωσε ότι ενώ παραμένει η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον μεγαλύτερο αριθμό αιτούντων άσυλο κατ’ αναλογία πληθυσμού, συνεχίζει να προσπαθεί να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην άμβλυνση των ανθρωπιστικών συνεπειών των συγκρούσεων, αφιερώνοντας πόρους για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων, ενώ σε ό,τι αφορά στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει εγκαθιδρύσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα και παράλληλα παρέχει κάθε διευκόλυνση σε υπηκόους τρίτων χωρών που εκκενώνονται από τις περιοχές που μαίνονται οι τρέχουσες συγκρούσεις.

Εξάλλου, η κ. Χαραλαμπίδου επέκρινε την πρόσφατη απόφαση της γερμανικής Κυβέρνησης να κλείσει τα χερσαία σύνορά της, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις της εν λόγω απόφασης και σε άλλα κράτη της ΕΕ και σημειώνοντας ότι αυτή η εξέλιξη πρέπει να απασχολήσει τη Συνέλευση και δη την Ad Hoc Επιτροπή για τη Μετανάστευση.

Σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι η ΕΕ χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση για αντιμετώπιση των αυξημένων ροών που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, παρά μονομερείς ή αποσπασματικές προσεγγίσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή
Τη σημαντικότητα δημόσιων επενδύσεων για Κύπρο υπογράμμισε η Χ. Ερωτοκρίτου
Στη σημασία της Πολιτικής Συνοχής αναφέρθηκε ο Α. Καυκαλιάς στη Βουδαπέστη
Συνέχιση συνεργασίας για μεταναστευτικό συμφώνησαν Υφ. Μετανάστευσης-Πρόεδρος ΕΔΕΚ
Σ. Στεφάνου: Λύση ΔΔΟ ή διχοτόμηση το διακύβευμα για το ΑΚΕΛ
Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Κ. Ιωάννου: Δεν τρέφουμε υπέρμετρες αξιώσεις για την άτυπη συνάντηση στη Ν. Υόρκη
Προκαλεί λίγο πριν την τριμερή ο Τατάρ-«Η ομοσπονδία τελείωσε, στόχος η λύση δύο κρατών»
Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κύπρος λόγω Μέσης Ανατολής-«Εργάζονται όλοι οι μηχανισμοί»
Σ. Στεφάνου: Τα κόμματα στηρίζουν την μεταρρύθμιση της ΤΑ, τα διακυβεύματα είναι πολλά