Συνέχιση συνεργασίας για μεταναστευτικό συμφώνησαν Υφ. Μετανάστευσης-Πρόεδρος ΕΔΕΚ

Σε συνέχιση της συνεργασίας τους σε θέματα που άπτονται του μεταναστευτικού ζητήματος συμφώνησαν ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, Νικόλας Α. Ιωαννίδης, και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε συνάντησή τους στα γραφεία του κόμματος, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης έκανε λόγο για «μια πολύ παραγωγική συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα στελέχη της ΕΔΕΚ» και ευχαρίστησε τον Μαρίνο Σιζόπουλο για τη στήριξη που παρέχει στο έργο του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας. 

Κάνοντας λόγο για «ένα κρίσιμο χαρτοφυλάκιο που αφορά ολόκληρη την κοινωνία», ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι η νόμιμη και παράτυπη μετανάστευση είναι ένα ζήτημα «κρίσιμο αφενός για την ενίσχυση της οικονομίας η νόμιμη μετανάστευση, και αφετέρου για την ανακοπή ροών, περιορισμό ροών παράτυπων μεταναστών, ούτως ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ένα βιώσιμο σύστημα ασύλου, γιατί εάν οι αριθμοί των παράτυπων μεταναστών ξεφύγουν, δεν θα μπορούμε να παρέχουμε προστασία σε αυτούς που τη δικαιούνται». 

Καταληκτικά, ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ για τη διάθεση συνεργασίας στα θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του, προσθέτοντας ότι «θα είμαστε συνεχώς σε επαφή για ενημέρωση, για συντονισμό και περαιτέρω συνεργασία με την ΕΔΕΚ».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Μετανάστευσης «για αυτήν την πολύ εποικοδομητική συνάντηση». 

Την ίδια ώρα, εξέφρασε τα συγχαρητήρια της ΕΔΕΚ στην Κυβέρνηση, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Υφυπουργό Μετανάστευσης «για το εξαιρετικό έργο, το οποίο έχουν επιτελέσει αυτούς τους τελευταίους 18 - 20 μήνες για να αντιμετωπιστεί με αξιοπιστία και με πολύ καλά αποτελέσματα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο ευρωπαϊκός χώρος, αλλά κυρίως οι χώρες της Μεσογείου που είναι χώρες πρώτης εισδοχής των παράνομων αλλά και νόμιμων καμιά φορά μεταναστών». 

Εν συνεχεία, ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του κόμματος «γιατί αριθμός προτάσεων που δόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υιοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα». 

Ως εκ τούτου, συνέχισε, «έχουμε κάθε λόγο και κάθε ρόλο, κύριε Υφυπουργέ, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε εποικοδομητικά και αποτελεσματικά αυτή την προσπάθεια προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας".

Είπε πως το πιο σημαντικό από όλα είναι να διασφαλίσουμε τη συνοχή της κυπριακής κοινωνίας, και σημείωσε τη σημασία που έχει όσοι από τους μετανάστες βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο να μπορούν να τύχουν της σωστής ενσωμάτωσης στην κυπριακή κοινωνία. 

«Εμείς θα συνεχίσουμε σταθερά να υποστηρίζουμε αυτό το έργο και θα συνεχίσουμε να έχουμε μια εποικοδομητική και συνεχή επαφή», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή
Τη σημαντικότητα δημόσιων επενδύσεων για Κύπρο υπογράμμισε η Χ. Ερωτοκρίτου
Στη σημασία της Πολιτικής Συνοχής αναφέρθηκε ο Α. Καυκαλιάς στη Βουδαπέστη
Συνέχιση συνεργασίας για μεταναστευτικό συμφώνησαν Υφ. Μετανάστευσης-Πρόεδρος ΕΔΕΚ
Σ. Στεφάνου: Λύση ΔΔΟ ή διχοτόμηση το διακύβευμα για το ΑΚΕΛ
Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Κ. Ιωάννου: Δεν τρέφουμε υπέρμετρες αξιώσεις για την άτυπη συνάντηση στη Ν. Υόρκη
Προκαλεί λίγο πριν την τριμερή ο Τατάρ-«Η ομοσπονδία τελείωσε, στόχος η λύση δύο κρατών»
Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κύπρος λόγω Μέσης Ανατολής-«Εργάζονται όλοι οι μηχανισμοί»
Σ. Στεφάνου: Τα κόμματα στηρίζουν την μεταρρύθμιση της ΤΑ, τα διακυβεύματα είναι πολλά