Οι φόβοι Ερντογάν για επίθεση Ισραήλ σε Τουρκία-Στοχοποιεί τη Δύση για την αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή

Η σταθερή επίκληση της «απειλής» από το Ισραήλ έχει εξελιχθεί σε πάγιο αφήγημα πλέον από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Μιλώντας στην εκδήλωση TEKNOFEST 2024 που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο στα Άδανα, ο Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον του Ισραήλ, χωρίς καμία αναφορά στο Ιράν, λέγοντας ότι κάθε προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός μοιάζει απλώς με προετοιμασία για την επόμενη «προβοκάτσια» που ετοιμάζει το Ισραήλ, αποσκοπώντας στο να παρατείνει τη φρίκη του πολέμου και να πνίξει την περιοχή στο αίμα και τα δάκρυα.

«Το Ισραήλ κατέλαβε πρώτα τη Γάζα με το πρόσχημα της Χαμάς και τώρα χύνει αίμα στο Λίβανο με το πρόσχημα της Χεζμπολάχ», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «κάθε φορά που υπάρχει κατάπαυση του πυρός, ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή, η ισραηλινή κυβέρνηση υπογράφει και μια προβοκάτσια για να δυναμιτίσει τη διαδικασία. Καταφεύγουν σε κάθε μέσο για να εξαπλώσουν τη φωτιά σε όλη την περιοχή, για να πνίξουν τη γεωγραφία μας στο αίμα και τα δάκρυα. Το διεθνές δίκαιο έχει τεθεί εντελώς στο ράφι.Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση τρέλας που απολαμβάνει να σκοτώνει ακόμη και μωρά».

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου περί «ύπουλου σχεδίου» υπονοούν έναν μεγαλύτερο σχεδιασμό, που στόχο έχει την Ιερουσαλήμ, αλλά και την Τουρκία, η οποία απέχει μόνο 30 χιλιόμετρα από τη φωτιά, όπως επισημαίνει.

«Ένα ύπουλο σχέδιο που δεν θα περιοριστεί στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και το Λίβανο έχει τεθεί σε εφαρμογή στην περιοχή μας. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να δεις και να καταλάβεις πού βρίσκεται ο τελικός στόχος αυτού του σχεδίου. Όποιος γνωρίζει από ιστορία, ιστορία θρησκειών, από πολιτική και διπλωματία θα αντιληφθεί εύκολα τη σύνδεση μεταξύ της Ιερουσαλήμ, του τζαμιού Αλ Ακσά και της ψευδαίσθησης της Γης της Επαγγελίας. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι η Γη της Επαγγελίας. Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου για να προκαλέσουν την Τουρκία. Τα ξέρουμε πολύ καλά αυτά!», δήλωσε ο Ερντογάν, παρουσιάζοντας μια εικόνα διαρκούς απειλής για τη χώρα του κι επιμένοντας ότι οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις έχουν στόχο την Τουρκία και τα ιερά της σύμβολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή-Το μομέντουμ του Νετανιάχου και το ρίσκο για το Ισραήλ

Ποιος είσαι εσύ που στέλνεις φιρμάνι στον ΓΓ του ΟΗΕ;

Ο Ερντογάν στη συνέχεια στράφηκε εναντίον της διπλωματικής συμπεριφοράς του Ισραήλ απέναντι στον ΟΗΕ και τον ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Το Ισραήλ χωρίς ντροπή προκαλεί συγκεκριμένα τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Γκουτέρες, λέγοντας ότι δεν μπορεί να έρθει στο Ισραήλ. Δείτε εδώ... Ποιος είσαι εσύ που στέλνεις φιρμάνι στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι δεν μπορεί να έρθει στον ΟΗΕ;»

Ερντογάν στοχοποιεί τη Δύση για την αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή

Σε μία ακόμη επίθεση κατά των δυτικών δυνάμεων, ο Ερντογάν χωρίς να κατονομάζει, καταγγέλλει ότι οι προμηθευτές όπλων φέρουν την ίδια ευθύνη με αυτούς που τα χρησιμοποιούν.

«Είναι σαφές από πού προέρχονται οι χιλιάδες τόνοι βομβών που πέφτουν βροχή στη Γάζα και το Λίβανο, πού παράγονται και από ποιον προμηθεύονται. Με όλο το σεβασμό, αυτοί που προμηθεύουν αυτές τις βόμβες είναι εξίσου υπεύθυνοι για κάθε σταγόνα αίματος που χύνεται όσο και αυτοί που τις προκαλούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ο Χαμενεΐ έδειξε ότι δεν φοβάται το Ισραήλ, εμφανίστηκε κρατώντας τουφέκι μπροστά στους Ιρανούς»

«Το TEKNOFEST είναι μόνο η αρχή»

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να συνδέει την τεχνολογική πρόοδο με την εθνική κυριαρχία, επιμένοντας ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν είναι μόνο θέμα οικονομικής ευημερίας αλλά και επιβίωσης απέναντι στις γεωπολιτικές απειλές. «Τεχνολογία σημαίνει όχι μόνο ανάπτυξη και ευημερία αλλά και ανεξαρτησία, ασφάλεια και κυριαρχία.

Όλα αυτά τα κάνουμε όχι γιατί ανυπομονούμε για πόλεμο, αλλά για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και τους πολίτες μας από το κακό το μάτι. Απέναντι στην κατάσταση τρέλας που επικρατεί στην περιοχή μας, θα σταθούμε στο πλευρό των καταπιεσμένων και στο πλευρό της δικαιοσύνης, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Δεν θα ανεχτούμε να γίνει ξανά κομμάτια η γεωγραφία μας», είπε, προσθέτοντας ότι το φεστιβάλ τεχνολογίας Teknofest, αποτελεί μόνο την αρχή για τα επόμενα σχέδια στην αμυντική βιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτο διάγγελμα από τον Αλί Χαμενεΐ-«Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ»

Η «Γαλάζια Πατρίδα» ξανά στο προσκήνιο

Ο Ερντογάν, με τη ρητορική του για τη Γαλάζια Πατρίδα, συνεχίζει να προωθεί το αφήγημα της γεωπολιτικής κυριαρχίας και η επίκληση στους νέους ως μελλοντικούς υπερασπιστές αυτών των στόχων, υποβόσκει μια προσπάθεια στρατολόγησης της νέας γενιάς στα εθνικιστικά ιδανικά που καλλιέργησε η κυβέρνησή του.

«Η μεγαλύτερη πηγή δύναμής μας για την επίτευξη αυτών των στόχων είστε εσείς, οι νέοι μας. Όσο υπάρχετε εσείς, οι καρδιές που φτερουγίζουν για να είναι εγχώριες και εθνικές, το χώμα αυτής της πατρίδας θα είναι πάντα ασφαλές. Η φωνή σας και η ανάσα σας θα ακούγεται πάντα στη Γαλάζια Πατρίδα και στην Ουράνια Πατρίδα».

Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πόσο κόστισε στο Ισραήλ η απόκρουση των πυραύλων της Τεχεράνης-Πώς θα απαντήσει στην επίθεση

Δειτε Επισης

Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Αδιανόητο έγκλημα στην Τουρκία-Δεκαεννιάχρονος σκότωσε δύο νέες κοπέλες, αποκεφάλισε τη μία
Ο Εβραίος «Σίντλερ»-Πώς ο Στιβ Μάμαν κατάφερε να απελευθερώσει εκατοντάδες παιδιά που απήγαγε το ISIS
Οι φόβοι Ερντογάν για επίθεση Ισραήλ σε Τουρκία-Στοχοποιεί τη Δύση για την αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή
Δεν μπλόκαραν τελικά τους δασμούς ΕΕ στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα κράτη μέλη
Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Μπέρμιγχαμ-Πέντε τραυματίες
Συνετρίβη F-18 της Πολεμικής Αεροπορίας-Νεκρός ο πιλότος
«Ο Χαμενεΐ έδειξε ότι δεν φοβάται το Ισραήλ, εμφανίστηκε κρατώντας τουφέκι μπροστά στους Ιρανούς»
Ανοίγει μετά από 30 χρόνια η υπόθεση των αδελφών Μενέντεζ-Υποστηρίζουν ότι τους βίαζε ο πατέρας τους
Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κύπρος λόγω Μέσης Ανατολής-«Εργάζονται όλοι οι μηχανισμοί»