Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών για Τουρκοκύπριους από τα ΚΙΕ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθημάτων Γραμματισμού για Ενήλικες Τουρκοκύπριους στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), προσφέρονται δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε όλους τους Τουρκοκύπριους / Τουρκόφωνους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διαθέτουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τα εν λόγω μαθήματα προσφέρονται στο ΚΙΕ Αγίου Αντωνίου, που στεγάζεται στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου, και στο ΚΙΕ Αγίου Σπυρίδωνα, που στεγάζεται στο Λύκειο του Αγίου Σπυρίδωνα, στη Λεμεσό και είναι διαρκείας μέχρι 120 περιόδων των 45΄ κάθε σχολικό έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν ή να επικοινωνήσουν με τα προαναφερθέντα Ινστιτούτα για τις λεπτομέρειες πραγματοποίησης εγγραφής και τις μέρες και ώρες των μαθημάτων στα τηλέφωνα 25306545 (ΚΙΕ Αγίου Αντωνίου) και 25694350 (ΚΙΕ Αγίου Σπυρίδωνα).

Αρχίζει πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών σε ενήλικες υπηκόους τρίτων χωρών

Αρχίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών σε ενήλικες υπηκόους τρίτων χωρών, Greek for Me, σε συνεργασία με το Center for Social Innovation – CSI που είναι ο δικαιούχος του έργου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται, μέσω του δικτύου των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Το έργο Greek for Me (AMIF/SO2/2024/6) είναι διάρκειας 18 μηνών, εντάσσεται στα μέτρα ένταξης για τη γλωσσική εκπαίδευση, όπως ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Σχέδιο Δράσης για την περίοδο 2021-2027, και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, "τα μαθήματα που προσφέρονται στο πλαίσιο του προγράμματος είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της ομάδας στόχου και ευθυγραμμισμένα με το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς (ΚΕΠΑ). Τα μαθήματα αναμένεται να προσφέρουν στους συμμετέχοντες γνώσεις για την απόκτηση ή/και βελτίωση της ικανότητας προφορικής και γραπτής κατανόησης και έκφρασης στα Ελληνικά, με απώτερο σκοπό την απόκτηση πιστοποιητικού επάρκειας της ελληνομάθειας επιπέδου Α1, Α2 και Β1".

Οπως αναφέρει το ΥΠΑΝ "η γνώση της ελληνικής γλώσσας αναμένεται να βοηθήσει τους ενήλικες υπηκόους τρίτων χωρών στη βελτίωση της επικοινωνίας στην καθημερινή τους ζωή, να ενισχύσει τις προοπτικές πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας και να υποστηρίξει γενικότερα την ένταξή τους στην κυπριακή κοινωνία.

Δειτε Επισης

Σε εξέλιξη έργα εκατομμυρίων στη Λάρνακα-Ανεγείρεται Τεχνική Σχολή, αναδιαμορφώνεται το Παττίχειο Πάρκο
Πάνω από 140 παιδιά μίλησαν ως θύματα ή ως μάρτυρες σεξουαλικής κακοποίησης το 2024
Έστειλε μήνυμα ενότητας για την ΕΔΕΚ από την κάλπη ο Αναστασίου-«Καλώ σε πλήρη συστράτευση»
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονης από τη Βρετανία-Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και εξαφανίστηκε (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 17χρονος στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Champions League-Μαχαιρώθηκε στο στήθος
Μυστήριο με την πρόταση εκεχειρίας του Γουϊτκοφ-Άλλα λέει η Χαμάς και άλλα το Ισράηλ
ΒΙΝΤΕΟ: Κατέρρευσε και δεύτερη γέφυρα στη Ρωσία-Υπόνοιες για δολιοφθορά
Δέκα νεκροί και εκατό τραυματίες από πυρά Ισραηλινών στο κέντρο βοήθειας στη Γάζα
Το 48ωρο θρίλερ για τη Μονή Σινά που δοκίμασε τις ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις
Καταγγελία για ομοφοβικό επεισόδιο στο pride της Θεσσαλονίκης-Δείχνουν ως θύτες Κύπριους μαθητές