Πρώτο διάγγελμα από τον Αλί Χαμενεΐ-«Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ»

Το πρώτο διάγγελμα, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια απηύθυνε ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, παρουσιάζοντας τις προθέσεις της Τεχεράνης. Ο ίδιος είχε ένα τουφέκι στο πλευρό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

«Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ» τόνισε.

«Τα μουσουλμανικά έθνη έχουν έναν κοινό εχθρό» είπε μεταξύ άλλων ο Χαμενεΐ, ενώ επισήμανε ότι «κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αμύνεται από τους επιτιθέμενους».

«Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ήταν μια νόμιμη πράξη, το ίδιο και η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ» είπε ακόμη.

«Η επιχείρηση των ενόπλων μας δυνάμεων πριν από λίγες νύχτες ήταν απολύτως νόμιμη» είπε. Έκανε λόγο για την πυραυλική επίθεση ως την «ελάχιστη τιμωρία για τα εγκλήματα του Ισραήλ». Ενώ πρόσθεσε: «Αυτό που έχει συσσωρευτεί από την πρόσφατη συμπεριφορά του Ισραήλ αυξάνει την οργή και ενισχύει τα κίνητρα αντίστασης».

Αλλεπάληλοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Στο μεταξύ, το Ισραήλ συνεχίζει να πλήττει στόχους, σε όλη τη Mέση Ανατολή. Τουλάχιστον 37 είναι οι νεκροί και 151 οι τραυματίες το τελευταίο 24ωρο.

Αλεπάλληλοι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, οχυρό της Χεζμπολάχ, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στόχος των Ισραηλινών, ήταν ο φερόμενος ως διάδοχος, του Χασάν Νασράλα.

Την ίδια ώρα, μήνυμα για την αποφυγή ενός ολοκληρωτικού πολέμου έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος όμως άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο για Ισραηλινό χτύπημα, σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Άνοδο της τάξης του 5% καταγράφει η διεθνής τιμή του πετρελαίου, υπό τον φόβο ενός τέτοιου πλήγματος.

Πηγές: Al Jazeera, ΕΡΤNews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Κάλεσμα Τραμπ σε Χαμάς να συμφωνήσει σε 60ήμερη εκεχειρία
Αντίδραση τουρκικής Κυβέρνησης μετά τη δήλωση Οζέλ πως ο Ερντογάν «είναι ηγέτης της χούντας»
Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ προκάλεσαν βαριά ζημιά στην πυρηνική εγκατάσταση του Φορντό
Τα γυρίζει ο Μασκ και επαινεί τον Τραμπ-«Έχει επιλύσει πολλές σοβαρές συγκρούσεις ανά τον κόσμο»
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο δίμηνης εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο Τραμπ στη Γάζα-Τα σημεία τριβής
Politico: Αναστολή αποστολής πυραύλων από ΗΠΑ προς Ουκρανία λόγω συρρίκνωσης αποθεμάτων
Ένας νεκρός σε επιδρομές της Ρωσίας με drones στο Χάρκοβο
Αγοράκι δύο ετών εντοπίστηκε νεκρό σε αυτοκίνητο στην Ισπανία λόγω της ζέστης
Τραμπ: Το Ισραήλ συμφώνησε στους όρους για εκεχειρία 60 ημερών στη Γάζα
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν