Παραπέμφθηκαν σε δίκη ο «Κομμωτής» και ο 26χρονος συνεργός του για την απόδραση

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο ισοβίτης, Θεόδωρος Θεοφάνους, γνωστός κι ως «Κομμωτής», ο οποίος είχε αποδράσει στις 26 Σεπτεμβρίου από το πατρικό του σπίτι, καθώς του είχε δοθεί άδεια από την Διεύθυνση των Φυλακών που ενέκρινε μάλιστα λίστα 23 καλεσμένων, όπως επίσης και ο 26χρονος συνεργός του.

Οι δύο, παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, με την πρώτη ακρόαση να ορίζεται στις 22 Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες στους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος, είναι το πρόσωπο που παρέλαβε από την Πάφο και μετέφερε τον ισοβίτη στην Λεμεσό, με τον οποίο συνομιλούσαν στο instagram, ωστόσο όπως ισχυρίστηκε, δεν γνώριζε πως θα παραλάμβανε τον «Κομμωτή» αλλά ένα ξάδελφο του.

Σε ό,τι αφορά τον ισοβίτη, δεν τίθεται θέμα προς συζήτησης για την κράτησης του, αφού εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, συν άλλα 35 χρόνια, ωστόσο η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως ο 26χρονος παραμείνει ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Σημειώνεται, πως ο 26χρονος, που τελούσε υπό κράτηση για την απόδραση, είχε αποφυλακιστεί με όρους περί τα τέλη του περασμένου Αυγούστου.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του 26χρονου έφερε ένσταση στην κράτηση του, με το Δικαστήριο να επιφυλάσσει την απόφαση του για την Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισοβίτης, θα οδηγείτο την περασμένη Δευτέρα, μετά τη σύλληψή του, ενώπιον Δικαστηρίου, όμως τελικά αποφασίστηκε να μην συμβεί αυτό, αφού εκτίει ποινή ισόβιας φυλάκισης και δεν συνέτρεχαν λόγοι να ζητηθεί η προσωποκράτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεοφάνους αναζητείτο για τέσσερις μέρες από τις Αρχές και τελικά συνελήφθη στη Λεμεσό, κατόπιν πληροφορίας που έλαβε η Αστυνομία από υπάλληλο περιπτέρου, που τον αναγνώρισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Θέλει πειθαρχία και αναδιοργάνωση εντός του Σώματος ο Αρναούτης-Το όραμά του μέσα από τρεις πυλώνες
Χειροπέδες σε 47χρονη για τη βόμβα στο όχημα 78χρονου-Την έκαψε μαρτυρία
Παραπέμφθηκαν σε δίκη ο «Κομμωτής» και ο 26χρονος συνεργός του για την απόδραση
Ήρθε στην Κύπρο με κοκαΐνη στην τσάντα της-Χειροπέδες σε 58χρονη (pics)
Πρόστιμο και στέρηση άδειας σε 33χρονο-Τοντσάκωσαν να οδηγεί μεθυσμένος πέντε φορές πάνω από το όριο
Χειροπέδες σε 23χρονο που καταζητείτο για κλοπές-Εντοπίστηκε στην κατοχή του αριθμός χρυσαφικών
Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για επίθεση με μαχαίρι στην Πάφο
Ζητά ποινικοποίηση παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω τεχνητής νοημοσύνης το ΑΚΕΛ
Μεγάλες ποσότητες καπνικών προϊόντων κατασχέθηκαν σε Λάρνακα και Λεμεσό
Ελεγχόμενη η πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στην επαρχία Πάφου