Στην Επίτροπο Περιβάλλοντος η αρμοδιότητα της Ευημερίας των Ζώων

Mε την ευκαιρία της Παγκόσμας Ημέρας των Ζώων, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αποφάσισε τη διεύρυνση των όρων εντολής της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Δρος Αντωνίας Θεοδοσίου, ώστε να περιλαμβάνουν και την παράμετρο της Ευημερίας των Ζώων.

Η απόφαση εδράζεται στην εκπεφρασμένη βούληση της Κυβέρνησης για ενίσχυση του συντονισμού της εφαρμογής του ολοκληρωμένου πλαισίου προστασίας και ευημερίας των ζώων, καθώς και του ελέγχου που απαιτείται στην εφαρμογή των υφιστάμενων νομοθεσιών και πολιτικών, όπως εξάλλου προνοεί το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων ισχύει από σήμερα και η Επίτροπος Περιβάλλοντος μετονομάζεται σε Επίτροπο Περιβάλλοντος και Ευημερίας των Ζώων, με τους ίδιους οικονομικούς όρους.

Τέλος, η Κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση του ποσού της ετήσιας στήριξης στις εγγεγραμμένες φιλοζωικές οργανώσεις κατά €2.000 ανά οργάνωση, για δράσεις που θα αφορούν την φροντίδα ζώων. Μέχρι σήμερα, οι φιλοζωικές οργανώσεις ελάμβαναν χορηγίες από κονδύλι ύψους €100 χιλιάδες το χρόνο. Η επιπλέον χορηγία αυξάνει το κονδύλι στις €140 χιλιάδες ετησίως.

Δειτε Επισης

Συγχαρητήρια Προέδρου στην κυπριακή αποστολή για την πρωτιά στους ΑΜΚΕ-«Τίμησαν την πατρίδα μας»
Αισιόδοξη η Ολγκίν για θετικό αποτέλεσμα τον Ιούλιο-«Οικοδομώντας πραγματική εμπιστοσύνη, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο»
Ανοιχτά μέτωπα ΕΛΑΜ με υποψήφιους για τις βουλευτικές-Στο κάδρο ηχηρά ονόματα και πιθανές μετακινήσεις
Υπογράφηκε «συμφωνία συνεργασίας στην ασφάλεια» Τουρκίας - ψευδοκράτους
Κατηγορούν τον Τατάρ για ψέματα στα κατεχόμενα-Δάκρυσε επειδή θυμήθηκε τα γεγονότα... λάθος
Η Κυπριακή Δημοκρατία επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στη Σύμβαση ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας
Αμετακίνητη εμφανίζεται η τουρκική πλευρά στη συζήτηση για τα Μέτρα Οικόμησης Εμπιστοσύνης
Το θέμα Μονής Σινά συζήτησε ο ΥΠΕΞ με ομολόγους τους Ελλάδας και Αιγύπτου
ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ «σκοτώνονται» για την ευθανασία-Αντιπαράθεση με προεκλογικές σπόντες
Δρομολογεί άμεση επιστροφή του Κωστή Ευσταθίου στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΔΕΚ ο Διομήδους