Στο επίκεντρο της συνόδου των Med9 οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Υπό μελέτη πρωτοβουλίες της ΕΕ

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή μας σε συνεργασία όχι μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και με τα γειτονικά κράτη με τα οποία είμαστε σε συνεχή επαφή, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπενθυμίζοντας ότι η Κύπρος θα φιλοξενήσει την ερχόμενη βδομάδα τη σύνοδο κορυφής των Med9 «και το θέμα των Μέσης Ανατολής είναι αυτό που θα κυριαρχήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

«Και περισσότερο, πώς μπορούμε ως ΕΕ να αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση της κατάστασης», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις προσερχόμενος στο Επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «1974-2024: Πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο», που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

«Αντιλαμβάνεστε ότι ο τερματισμός των όσων γίνονται είναι πρωταρχικός στόχος. Τερματισμός έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στη διπλωματία για να μπορεί να βρεθεί μια διπλωματική διέξοδος να τερματιστούν όλα αυτά βλέπουμε κάθε μέρα», τόνισε, τέλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τροχαίο με μοτοσικλέτα και ποδήλατο στον Στρόβολο
Να αποκατασταθεί αμέσως η ανεμπόδιστη είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ζητά ο ΟΗΕ
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία
Επεσήμαναν στον Πρόεδρο τη διαφαινόμενη επικέντρωση στα ΜΟΕ οι Οικολόγοι-Έθεσαν και θέμα Μακαρίου
«Ένας στους δύο στην Κύπρο δεν καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις»-Ζητούν εφαρμογή της οδηγίας
Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας μετά την αποχώρηση των ακροδεξιών από την Κυβέρνηση
Σημαντική κάμψη στις πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα-Αφαιρούν το «είδος τίτλου ιδιοκτησίας» οι κτηματομεσίτες
Ενημέρωσε τον Κόστα για τις επαφές Ολγκίν ο Πρόεδρος-Υπογράμμισε τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής ΕΕ
Δεκαπλασιάστηκαν οι κυπριακές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας-Έσοδα €40 εκατομμυρίων