Με κομμένη την ανάσα αναμένει ο πλανήτης την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν-Δεν αποφάσισε ακόμη

Συνεχίζει να «φλέγεται» η Μέση Ανατολή, ενώ το βράδυ της Πέμπτης το Ισραήλ εξαπέλυσε αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Συγκεκριμένα, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν 11 αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, οχυρό της Χεζμπολάχ, δήλωσε χθες Πέμπτη το βράδυ πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου προσκείμενη στο λιβανικό σιιτικό κίνημα, ενώ ανταποκριτές του πρακτορείου άκουσαν ισχυρές εκρήξεις. «Το Ισραήλ βομβάρδισε τη νότια συνοικία ένδεκα συνεχόμενες φορές», είπε η πηγή, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Ο βομβαρδισμός ήταν τόσο σφοδρός που ταρακουνήθηκαν κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου και στα περίχωρά της.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την ισραηλινή πλευρά, στόχος των βομβαρδισμών ήταν ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα.

Ταυτόχρονα, το πρώτο διάγγελμα, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια απηύθυνε ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, παρουσιάζοντας τις προθέσεις της Τεχεράνης. Ο ίδιος είχε ένα τουφέκι στο πλευρό του, ενώ τόνισε πως «δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ».

Δειτε Επισης

Πέμπτο μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία-Συνελήφθησαν αντιπολιτευόμενοι δήμαρχοι και πρώην βουλευτής
To Yπ. Δικαιοσύνης της Τσεχίας έλαβε δώρο δώρο 40 εκ. σε bitcoin από πρώην κατάδικο για εμπόριο ναρκωτικών
Ένοπλοι λεηλάτησαν μεγάλες ποσότητες ιατρικού εξοπλισμού στη Γάζα-Καταγγελία ΟΗΕ
Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει να πάνε Άραβες υπουργοί Εξωτερικών στη Ραμάλα
Τραμπ: O Ζελένσκι και ο Πούτιν είναι ξεροκέφαλοι
Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς-«Ή θα δεχτείτε την πρόταση των ΗΠΑ ή θα αφανιστείτε»
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Ζελένσκι-Στο επίκεντρο η συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη δυτική Συρία μετά από έναν μήνα-Ένας άμαχος νεκρός
Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα στο 50%
Ο Τραμπ συμβούλευσε τον Μακρόν να βεβαιώνεται ότι είναι κλειστή η πόρτα