Η Τεχεράνη σχεδιάζει επίθεση από το ιρακινό έδαφος εναντίον του Ισραήλ

Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι το Ιράν σχεδιάζει να εξαπολύσει επίθεση από το ιρακινό έδαφος εναντίον του Ισραήλ τις επόμενες ημέρες, πιθανόν πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios που επικαλείται δύο ισραηλινούς αξιωματούχους οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένας μεγάλος αριθμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βαλλιστικών πυραύλων εικάζεται ότι θα εκτοξευθούν από το Ιράκ εναντίον του Ισραήλ.

Το Axios υπογραμμίζει πως η πιθανολογούμενη εκτέλεση ενός τέτοιου σχεδίου από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές του Ιράκ θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια της Τεχεράνης να αποφύγει άλλη μια επίθεση του Ισραήλ εναντίον στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεων στο Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τέσσερα διατάγματα για την αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο με τουλάχιστον 12 τραυματίες-Συνελήφθη μία γυναίκα
Μπλόφα ή πραγματική απειλή;-Η Ευρώπη «ζυγίζει» τη δασμολογική πολιτική Τραμπ
Δικαστικό χαστούκι στον Τραμπ για την απαγόρευση των εγγραφών ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ
Φυλή του Αμαζονίου μήνυσε τους New York Times γιατί τους παρουσίασε σαν εθισμένους στο δικτυακό πορνό
Εκτός του Χάρβαρντ κινδυνεύει να μείνει η πριγκίπισα Ελισάβετ του Βελγίου
ΒΙΝΤΕΟ: Μπήκε σε ασθενοφόρο από το παράθυρο, έκλεψε τα σακίδια των διασωστών και εξαφανίστηκε
Τους 50,4 βαθμούς Κελσίου έπιασαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Μάιο
Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο στη Ρωσία-Σκοτώθηκαν τα μέλη του πληρώματος