Αυξάνονται σε 16 οι βαθμοί ποινής για αφαίρεση άδειας οδήγησης από 1η Φεβρουαρίου

Με τροποποίηση του περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμου, η Ολομέλεια της Βουλής αυξάνει από 12 σε 16 τους βαθμούς ποινής που απαιτούνται για την προσωρινή αφαίρεση άδειας οδήγησης. Οι νέες ρυθμίσεις, θα τεθούν σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2025.

Υπέρ της συγκεκριμένης τροποποίησης ψήφισαν 40 Βουλευτές και εναντίον μόνο η ανεξάρτητη Βουλευτής Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Την σχετική πρόταση νόμου κατέθεσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η αλλαγή αυτή κρίνεται σκόπιμη λόγω των νέων και πολλών μέσων που πλέον χρησιμοποιούνται για σκοπούς ελέγχου της οδικής κυκλοφορίας και των προβλημάτων που παρατηρούνται στη λειτουργία τους με αποτέλεσμα τη συσσώρευση βαθμών ποινής στις άδειες οδήγησης.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο σύστημα φωτοεπισήμανσης, που όπως είπε με τα πολλά του προβλήματα έχει προκαλέσει την οργή των οδηγών. Πρόσθεσε ότι με την αλλαγή στο νόμο απεγκλωβίζονται οδηγοί από τον βραχνά των δικαστηρίων και τους δίνεται η ευκαιρία να μην χάσουν την άδειά τους, κάτι που θα προκαλούσε ιδιαίτερες κοινωνικές επιπτώσεις. Είπε ακόμα ότι όταν ψηφίστηκε η νομοθεσία για το σύστημα βαθμών δε υπήρχε ούτε αλκοτέστ, ούτε ναρκοτέστ και η συγκομιδή ποινής ήταν πιο βραδεία.

Δικαιολογώντας την αρνητική της ψήφο, η κ. Ατταλίδου ανέφερε ότι αν υπήρχε μια μεταβατική περίοδος για εφαρμογή αυτής της τροποποίησης, λόγω άγνοιας των πολιτών, θα μπορούσε να συμφωνήσει. Ωστόσο, όπως είπε, η Βουλή δεν θα έπρεπε να στείλει σήμερα ένα τέτοιο μήνυμα με τόσους νεκρούς στο δρόμους και παραβιάσεις ορίων ταχύτητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νόμιμη η κατάσχεση αρχαιοτήτων που ανευρέθηκαν από την ΚΔ σε πλοίο το 2015
Απαγγέλθηκαν άλλες δύο κατηγορίες στην Γερμανίδα σφετερίστρια-Αποφασίζει το Δικαστήριο για δίκη εντός δίκης
Έστησαν καρτέρι σε ντελιβερά, του επιτέθηκαν και τον λήστεψαν-Χειροπέδες σε δύο ανήλικους
Πολυκατάστημα οι Κεντρικές-Ψυγείο με 14 κινητά με προορισμό ισοβίτη, βρέθηκε κοκαΐνη σε κελί άλλου ισοβίτη
Στη Λάρνακα αγκυροβόλησε το USS Mount Whitney
Σε δίκη ο 41χρονος που επιτέθηκε στη προϊσταμένη του-Εκδόθηκε διάταγμα απαγόρευσης να την πλησιάζει
Επτά συλλήψεις σε συσκευαστήριο πατατών στην Ορμήδεια-Εντοπίστηκαν έξι υπάλληλοι που εργάζονταν παράνομα
Εμπρησμός και η φωτιά σε καφετέρια στη Λάρνακα-Παραλήφθηκαν τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις (pics)
Καταγγελία για την κλινική που συνέδραμε για να αποκτήσει δίδυμα ομόφυλο ζευγάρι-Δηλώνουν διεύθυνση φάντασμα
Εμπρησμός πίσω από τη φωτιά σε όχημα 26χρονου στη Λάρνακα-Έρευνες σε κλειστά κυκλώματα