Πήρε μπρος η διπλωματία του Χ-Ανταλλάζουν φιλοφρονητικές αναρτήσεις Μπάιντεν και Χριστοδουλίδης

Στη διπλωματία του Χ πέρασε πλέον η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Μετά την συνάντηση στον Λευκό Οίκο, η οποία κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχημένη από την Κυβέρνηση, οι δύο Πρόεδροι αντάλλαξαν και τα τυπικά φιλοφρονητικά μηνύματα μέσω της πλατφόρμας, συνοδευόμενα από σχετικές φωτογραφίες.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ανάρτησή του έγραψε «Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκλήσή σας, είναι μεγάλη τιμή να είμαι στον Λευκό Οίκο. Oι χώρες μας έχουν οικοδομήσει μια πραγματικά στρατηγική συνεργασία και οι σχέσεις μας βρίσκονται σε στρατηγικά και ιστορικά υψηλό επίπεδο», ενώ ακολούθησε και μια αναλυτική, πιο μακροσκελής ανάρτηση.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν έγραψε πως ήταν χαρά του να υποδεχθεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στον Λευκό Οίκο, μετά την έναρξη του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξέφρασε την ελπίδα «να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την συνεργασία μας στην ενεργειακή διαφοροποίηση, την περιφερειακή ασφάλεια και την υποστήριξη στην Ουκρανία.

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος