Εντός 15 ημερών τοποθετείται το Υπ. Δικαιοσύνης στην πρόταση για μοριοδότηση στις προσλήψεις σε Αστυνομία και ΠΥ

Εντός 15 ημερών το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τοποθετηθεί στην πρόταση του Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Γιώργου Κάρουλλα για την τροποποίηση των κανονισμών πρόσληψης στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική για άτομα που υπηρέτησαν στα ΟΥΚ, ΛΟΚ και ως στρατονόμοι, με πριμοδότηση μορίων γι’ αυτή τους την θητεία.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών και ο κ. Κάρουλλας δήλωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση ότι το κράτος, τα σώματα ασφαλείας πρέπει να επενδύουν στην εκπαίδευση αυτών των ατόμων ώστε να αξιοποιούνται αργότερα. Σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δαπανά ψηλά ποσά για την εκπαίδευση αυτών των ατόμων και αυτό θα πρέπει να αξιοποιείται προς όφελος της δημόσιας ασφάλειας.

Η πρότασή του έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τους εμπλεκόμενους, πρόσθεσε, και το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τοποθετηθεί σε 15 ημέρες, όταν το θέμα συζητηθεί ξανά στην Επιτροπή Νομικών.

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης δήλωσε μετά το πέρας της συζήτησης του θέματος ότι θα αποστείλουν γραπτώς τις εισηγήσεις τους στην Επιτροπή, σημειώνοντας ότι συμφωνούν να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως μόνο για τις θέσεις Ειδικών Αστυνομικών, όχι για Αστυνομικούς

Θέση τους, είπε, είναι η μοριοδότηση ν’ αφορά μόνο την αποφυγή των γραπτών εξετάσεων, αλλά όχι τις ψυχομετρικές, αθλητικές κι άλλες εξετάσεις και να κάνουν την αίτηση για πρόσληψη εντός ενός έτους από την ολοκλήρωση της θητείας τους. Τέτοιες προσλήψεις, ανέφερε, πρέπει να καλύπτουν το 30-40% των θέσεων που θα προκηρυχθούν, «όχι όλες τις θέσεις».

Υπάρχουν, δήλωσε, κάποια τμήματα στην Αστυνομία που έχουν ανάγκη από τέτοιους Ειδικούς Αστυνομικούς, στους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία έχει επενδύσει σε ειδική εκπαίδευση. Διευκρίνισε δε ότι δεν υπάρχει ανέλιξη στους Ειδικούς Αστυνομικούς, η κλίμακα των οποίων είναι Α2-5-7.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι ομοιότητες των υποθέσεων Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου-Πώς ισχυρίζονταν ότι είναι «αθώες»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αθανασίου
Ανείπωτη τραγωδία στην Ελλάδα-Πατέρας έκανε όπισθεν και σκότωσε το δίχρονο παιδί του
«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Νέα σύλληψη για την απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα
Παράνομο κρίθηκε το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από οικία δεσμοφύλακα-Απορρίφθηκαν οι θέσεις της Εισαγγελίας με... παρατηρήσεις
«Ζήλευε τα αδέλφια της»-Η μητέρα της Μουρτζούκου δήλωσε ότι υποψιαζόταν ότι είχε σκοτώσει την άλλη της κόρη
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών
Οι θάνατοι των βρεφών της Ειρήνης την έφεραν κοντά με τη μητέρα του Παναγιώτη-Πέθανε λίγο μετά από έντονο καβγά τους