Εντός 15 ημερών τοποθετείται το Υπ. Δικαιοσύνης στην πρόταση για μοριοδότηση στις προσλήψεις σε Αστυνομία και ΠΥ

Εντός 15 ημερών το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τοποθετηθεί στην πρόταση του Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Γιώργου Κάρουλλα για την τροποποίηση των κανονισμών πρόσληψης στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική για άτομα που υπηρέτησαν στα ΟΥΚ, ΛΟΚ και ως στρατονόμοι, με πριμοδότηση μορίων γι’ αυτή τους την θητεία.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών και ο κ. Κάρουλλας δήλωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση ότι το κράτος, τα σώματα ασφαλείας πρέπει να επενδύουν στην εκπαίδευση αυτών των ατόμων ώστε να αξιοποιούνται αργότερα. Σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δαπανά ψηλά ποσά για την εκπαίδευση αυτών των ατόμων και αυτό θα πρέπει να αξιοποιείται προς όφελος της δημόσιας ασφάλειας.

Η πρότασή του έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τους εμπλεκόμενους, πρόσθεσε, και το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τοποθετηθεί σε 15 ημέρες, όταν το θέμα συζητηθεί ξανά στην Επιτροπή Νομικών.

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης δήλωσε μετά το πέρας της συζήτησης του θέματος ότι θα αποστείλουν γραπτώς τις εισηγήσεις τους στην Επιτροπή, σημειώνοντας ότι συμφωνούν να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως μόνο για τις θέσεις Ειδικών Αστυνομικών, όχι για Αστυνομικούς

Θέση τους, είπε, είναι η μοριοδότηση ν’ αφορά μόνο την αποφυγή των γραπτών εξετάσεων, αλλά όχι τις ψυχομετρικές, αθλητικές κι άλλες εξετάσεις και να κάνουν την αίτηση για πρόσληψη εντός ενός έτους από την ολοκλήρωση της θητείας τους. Τέτοιες προσλήψεις, ανέφερε, πρέπει να καλύπτουν το 30-40% των θέσεων που θα προκηρυχθούν, «όχι όλες τις θέσεις».

Υπάρχουν, δήλωσε, κάποια τμήματα στην Αστυνομία που έχουν ανάγκη από τέτοιους Ειδικούς Αστυνομικούς, στους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία έχει επενδύσει σε ειδική εκπαίδευση. Διευκρίνισε δε ότι δεν υπάρχει ανέλιξη στους Ειδικούς Αστυνομικούς, η κλίμακα των οποίων είναι Α2-5-7.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενθαρρύνει τους δύο ηγέτες ο ΓΓ του ΟΗΕ να συνεχίζουν τις συζητήσεις-«Τίποτα ανακοινώσιμο για την προσωπική απεσταλμένη»
Ποινή 20 μηνών σε νεαρό που μαχαίρωσε τον πατέρα του στο πόδι
Άλλες τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια με τους 200 κουκουλοφόρους στην Αγία Φύλα
Κατηγορείται για αμέλεια η ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου για τον τραυματισμό του 13μηνου βρέφους
Δίκη εντός δίκης για υπόθεση Γερμανίδας που κατηγορείται για σφετερισμό ε/κ περιουσιών
Συνελήφθη πρόσωπο στην Κύπρο μετά από παγκόσμια επιχείρηση για κλείσιμο ιστοσελίδας παιδικής πορνογραφίας στο dark web
Χάθηκαν τα ίχνη 18χρονου στη Λευκωσία (pic)
Καταζητείται ο 23χρονος Παναγιώτης για την επίθεση στους πέντε πετοσφαιριστές του Παφιακού (pic)
Εσπευσμένα στην Κύπρο και τις Κεντρικές η CPT, έσπασε το μοτίβο από το 1992-Από «ακτινογραφία» οι συνθήκες
Τα βάζει με την Κυπριακή Δικαιοσύνη ο δικηγόρος της 20χρονης Βρετανίδας-«Ακόμη μία απόδειξη του πατριαρχικού συστήματος»