Μεγάλες ποσότητες καπνικών προϊόντων κατασχέθηκαν σε Λάρνακα και Λεμεσό

Μεγάλες ποσότητες από τσιγάρα, καπνό για ναργιλέ και στριφτό τσιγάρο και θερμαινόμενα τσιγάρα, κατασχέθηκαν το τελευταίο διήμερο σε Λάρνακα και Λεμεσό, από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι «την Τρίτη 1η Οκτωβρίου λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων ειδοποιήθηκαν από τον Ο.Π.Ε. Λάρνακας ότι, μετά από σχετική έρευνα σε όχημα έξω από το χωριό Πύλα, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες καπνικών προϊόντων». Ο οδηγός και το όχημα μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου οι επί καθήκον λειτουργοί ανέλαβαν την υπόθεση, προστίθεται.

Αναφέρεται ότι «συνολικά καταμετρήθηκαν και κατασχέθηκαν 24 κούτες τσιγάρα των 200 τεμαχίων, η κάθε μία και 6 κιλά καπνού για ναργιλέ, τα οποία δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και το μοναδικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοφορολόγητα. Ο ύποπτος συνελήφθη και χθες Τετάρτη παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης του για τρεις μέρες».

Εξάλλου χθες Τετάρτη 2 Οκτωβρίου λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων ειδοποιήθηκαν από τον Ο.Π.Ε. Λεμεσού ότι, μετά από σχετική έρευνα σε όχημα που οδηγούσε γυναίκα, εντοπίστηκαν ποσότητες καπνικών προϊόντων. «Ακολούθησε έρευνα στην οικία της εμπλεκόμενης όπου βρέθηκαν περισσότερες ποσότητες καπνικών προϊόντων» προστίθεται.

Συνολικά «καταμετρήθηκαν και κατασχέθηκαν 461 πακέτα τσιγάρων των 20 τεμαχίων το καθένα, 105 πακέτα θερμαινόμενων τσιγάρων των 20 τεμαχίων το καθένα, 3 κιλά και 50 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο και 3 κιλά και 650 γραμμάρια καπνού για ναργιλέ, τα οποία δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και το μοναδικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοφορολόγητα».

Η ύποπτη «συνελήφθη και οδηγήθηκε στο κρατητήριο. Ακολούθως έγινε αποδεκτή πρόταση εκ μέρους της για εξώδικη διευθέτηση των διαπραχθέντων αδικημάτων και αφέθηκε ελεύθερη αφού κατέβαλε συμβιβαστικό ποσό 7.000 ευρώ και ποσό απόδοσης του οχήματος 500 ευρώ» καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συναγερμός για ακραία ζέστη στην Ευρώπη-Τι είναι ο θερμικός θόλος
Αναζητά τρία πρόσωπα για κλοπές η Αστυνομία (pics)
«Δεν είχα σκοπό να στοχοποιήσω την ηγεσία» διευκρινίζει ο Αναστασιάδης-«Δεν θα διστάσω να είμαι αυστηρότερος»
«Ο δικαστής με τη 19χρονη Βρετανίδα επικρίθηκε έντονα για το εσφαλμένο της απόφασης και πήρε προαγωγή»
Συγκλονίζουν οι λεπτομερείες για το παιδί 22 μηνών στη Λεμεσό-«Η μητέρα το έβαλε στο μπάνιο με ζεστό νερό»
Με δόσεις τα ευρήματα για το Κράτος Μαφία-«Ανακριβείς και παραπλανητικές» απαντά η Αρχή στις πληροφορίες για το πόρισμα
Εξοργισμένη η Κυβέρνηση με το podcast Φειδία με Τατάρ-«Προσπάθεια εργαλειοποίησης από το ψευδοκράτος»
Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Κάλεσμα Τραμπ σε Χαμάς να συμφωνήσει σε 60ήμερη εκεχειρία
Επιστολή ψευδοκράτους προς ΓΓ-«Εκστρατεία εθνοκάθαρσης κατά τ/κ, με στόχο την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα»
Επτά συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη διαμονή στη Λεμεσό