Να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος καλεί τη διεθνή κοινότητα ο Τούρκος «πρέσβης»

Ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Γιασίν Σερίμ, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και να δημιουργήσει διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μαζί του.

Με την ευκαιρία της 101ης επετείου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο κ. Σερίμ έκανε μια δήλωση στον παράνομο τηλεοπτικό σταθμό «Μπαϊράκ».

«Πρέπει να είναι γνωστό ότι ανεξάρτητα από τα παιχνίδια που παίζονται, ανεξάρτητα από τις κυρώσεις και τις απομονώσεις που επιβάλλονται, δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την οικοδόμηση του ευημερούντος μέλλοντος αυτών των εδαφών», είπε.

Πρόσθεσε ότι έχει καταγραφεί επίσημα από τον ΟΗΕ ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος για το μοντέλο ομοσπονδίας, και, ότι στο νησί υπάρχουν «δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστοί λαοί», κατά την έκφρασή του.

«Η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων, που είναι κατοχυρωμένα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, θα πρέπει να επαναπιστοποιηθούν αμέσως», πρόσθεσε.

Είπε ότι θα ήθελαν να δουν το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ως μια περιοχή σταθερότητας και ευημερίας όπου γίνονται σεβαστά τα νόμιμα συμφέροντα όλων των ενδιαφερομένων μερών και σημείωσε ότι η οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και η ασφάλεια και η ανάπτυξη της συνεργασίας, ιδίως σε θέματα θαλάσσιου εμπορίου, είναι προς το κοινό συμφέρον ολόκληρης της περιοχής.

Ανέφερε ότι η Τουρκία είναι η η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν μπορεί να μην αναγνωριστούν τα δικαιώματά τη  στην υφαλοκρηπίδα στα βόρεια και δυτικά της Κύπρου όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε ολόκληρο το νησί και γύρω από αυτό.

Ο κ. Σερίμ είπε ότι Τουρκία και ψευδοκράτος είναι έτοιμοι για εποικοδομητική συνεργασία με τους γείτονές τους σε όλα τα θέματα. «Περιμένουμε από τους γείτονές μας να επιδείξουν την ίδια προσέγγιση», πρόσθεσε

Ισχυρίστηκε ότι είναι πάντα οι «Τούρκοι της Κύπρου» και η Τουρκία που επιδεικνύουν ειλικρινή βούληση για μια δίκαιη, διαρκή και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Δειτε Επισης

Να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος καλεί τη διεθνή κοινότητα ο Τούρκος «πρέσβης»
Πρόωρες «εκλογές» ζητούν συνδικάτα στα κατεχόμενα
Β. Πάλμας: Μέρα «μεγάλης υπερηφάνειας» και «τιμής»
Ασκήθηκε έφεση στην ακύρωση εκλογής του κοινοτάρχη Άλασσας
Συνάντηση Φιντάν-Τατάρ στην Άγκυρα-Όσα έθεσαν επί τάπητος
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την «εκλογή προέδρου βουλής»
Σε αναμονή η Κυβέρνηση για επίσημες ανακοινώσεις από ΗΠΑ-«Εργαζόμαστε μεθοδικά και συγκεκριμένα»
Επανέλαβαν την προσήλωση της Κυβέρνησης για επανέναρξη συνομιλιών οι υπουργοί
Με αναφορές στο Κυπριακό τα μηνύματα κομμάτων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Η Κύπρος τιμά με κάθε λαμπρότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου