Σύσκεψη για τις επιθέσεις κατά ντελιβεράδων ανακοίνωσε ο Χαρτσιώτης-«Παρουσιάζει έξαρση το θέμα»

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με αντικείμενο το θέμα τις επιθέσεις κατά διανομέων φαγητού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση τη Δευτέρα στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο κ. Χαρτσιώτης ανέφερε πως το θέμα των επιθέσεων κατά των διανομέων φαγητού απασχολεί πάρα πολύ σοβαρά το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Χαρτσιώτης σημείωσε πως πέραν από τη σύσκεψη που έγινε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού και τους υπεύθυνους των εταιρειών διανομέων, θα υπάρξει σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, στην παρουσία του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Υπουργού Εργασίας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. 

Στόχος της σύσκεψης, τόνισε, είναι να εξεταστεί αυτό το θέμα το οποίο παρουσιάζει όντως έξαρση και ιδιαίτερη σοβαρότητα.  

Ερωτηθείς για το θέμα της μετακίνησης του μέχρι πρότινος Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου, Νίκου Τσαππή, ο κ. Χαρτσιώτης είπε πως για τα θέματα αυτά έχουν εκδοθεί οι σχετικές ανακοινώσεις και δεν έχει να πει τίποτε άλλο.

Πέντε συλλήψεις σε μία εβδομάδα

Σημειώνεται πως οι επιθέσεις σε ντελιβεράδες φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί σε καθημερινό φαινόμενο στη Λεμεσό, με την Αστυνομία να προβαίνει σε συνεχείς συλλήψεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ΑΔΕ Λεμεσού συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς και στοχευμένες ενέργειες και επιχειρήσεις, την διερεύνηση και εξιχνίαση των πρόσφατων υποθέσεων, Επιθέσεων, Ληστειών και αδικημάτων που αφορούν τον Νόμο περί της καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, εναντίον αλλοδαπών ντελιβεράδων.

«Την τελευταία εβδομάδα, έχουν διαπραχθεί τρεις υποθέσεις και έχουν συλληφθεί για τις υποθέσεις αυτές (5) πέντε συνολικά ύποπτα πρόσωπα ηλικίας από 15 μέχρι 36 χρόνων», αναφέρει η Αστυνομία.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί από την πρώτη στιγμή με την συνδρομή και άλλων Τμημάτων/ Υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρίτη σύλληψη για επίθεση εναντίον ντελιβερά-Τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Κυριακής τέθηκε υπό κράτηση για πέντε ημέρες, με απόφαση Δικαστηρίου, ένας 36χρονος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε επίθεση εναντίον ντελιβερά, που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 21χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε μαζί τους, εντός οχήματος, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η συγκεκριμένη επίθεση εναντίον διανομέα φαγητού, σημειώθηκε γύρω στις 22:20 το βράδυ της Πέμπτης, στην περιοχή Αγίου Αθανασίου. Όπως κατήγγειλε ο παραπονούμενος, ενώ οδηγούσε την μοτοσικλέτα του, τον ακολούθησαν δυο μοτοσικλέτες, στις οποίες επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναγνώρισε δύο ύποπτους για την επίθεση ο ντελιβεράς-Τέθηκαν υπό κράτηση για έξι μέρες

Σύμφωνα με τον 28χρονο, οι συνεπιβάτες στις δυο μοτοσικλέτες κλότσησαν την μοτοσικλέτα του, ενώ βρισκόταν εν κινήσει, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο έδαφος, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε κτυπήματα με ρόπαλα, με τους δράστες να επιχειρούν να κλέψουν το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να τα καταφέρουν.

Στην προσπάθεια του να διαφύγει, όπως ανέφερε ο 28χρονος, εισήλθε σε περίπτερο, ενώ τον ακολούθησε ένας εκ των δραστών, ο οποίος συνέχισε να τον κτυπά, μέχρι που με την βοήθεια πολίτη κάλεσε την Αστυνομία και ανέφερε το περιστατικό.

Οι τέσσερις άγνωστοι άνδρες τράπηκαν σε φυγή, ενώ στη σκηνή έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ και ΟΠΕ Λεμεσού, τα οποία εντόπισαν, δίπλα από το περίπτερο, ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν τρία ύποπτα πρόσωπα.

Δειτε Επισης

Οι ενστάσεις στην δίκη Αϊκούτ περί δικαιοδοσίας και η υπόθεση οδηγός για την επικείμενη απόφαση
Σύσκεψη για τις επιθέσεις κατά ντελιβεράδων ανακοίνωσε ο Χαρτσιώτης-«Παρουσιάζει έξαρση το θέμα»
Ενεπλάκη σε τροχαίο το όχημα του Γενικού Εισαγγελέα-Τραυματίστηκε ο οδηγός
«Το μπουκάλι έγραφε αλκοόλ»-Πέντε οι συλλήψεις για την τραγωδία με τα νεογνά στα κατεχόμενα
Δεκαεπτάχρονος οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών-Προσπέρασε παράνομα για να αποφύγει τον έλεγχο
Αυτοί οι δρόμοι επηρεάζονται στη Λευκωσία λόγω των εκδηλώσεων τιμής για την 28η Οκτωβρίου
Καθημερινό φαινόμενο οι κλοπές οχημάτων και πινακίδων-Οι προτιμήσεις των δραστών σε χρώματα και μάρκες
Ασύλληπτη τραγωδία στα κατεχόμενα-Έδωσαν οινόπνευμα σε επτά βρέφη, νεκρό το ένα
Αυτός αναζητείται για την κλοπή σαράντα χιλιάδων ευρώ από ανταλλακτήριο χρημάτων στη Λεμεσό (pics)
Στις 8 Νοεμβρίου αρχίζει η πειθαρχική κατά Λοϊζίδη-Ετοιμάζει υπεράσπιση, θέλει ανοιχτή διαδικασία