Επικρατέστερο σενάριο να δηλητηριάστηκαν από τη θέρμανση οι πελάτες στο ξενοδοχείο-Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για να διαπιστωθεί τι συνέβη στο ξενοδοχείο της Φλώρινας και ένας ένοικος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενώ άλλοι 13 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ως επικρατέστερο σενάριο εξετάζεται η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα εξαιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος θέρμανσης.

Η ξενοδοχειακή μονάδα στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου είχε ανακαινιστεί πρόσφατα και μετρούσε επτά δίκλινα δωμάτια. Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Θανάσης Τάσκας, αποκάλυψε μιλώντας στο protothema.gr, πως είχε επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ από το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ (σ.σ. Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).

«Εμείς σαν Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας έπρεπε να ελέγξουμε το εστιατόριο τους, αφού είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και πήγανε τα παιδιά την Πέμπτη και δεν τους άφησε ο ιδιοκτήτης γιατί λέει είναι κλειστό μου επέβαλλαν πρόστιμο και είμαι κλειστός» είπε ο κ. Τάσκας στο protothema.gr.

florina-xenodoxeio__2_

florina-xenodoxeio__1_

Το χρονικό και η σύλληψη του ιδιοκτήτη

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (27/10), όταν οι ένοικοι βρίσκονταν στα δωμάτιά τους και ένιωσαν δυσφορία.

Άμεσα στο σημείο έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. και δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να εκκενώσουν το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε να παρέμβουν άνδρες της Πυροσβεστικής για να σπάσουν την πόρτα του δωματίου στο οποίο βρισκόταν ο άνδρας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Το ξενοδοχείο έχει σφραγιστεί ενώ ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και για σωματική βλάβη από αμέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχη για τη ζωή δίνει άνδρας που δηλητηριάστηκε σε ξενοδοχείο στην Ελλάδα-Πώς σήμανε συναγερμός

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

Ο 48χρονος που απεγκλωβίστηκε από το δωμάτιο μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και διασωληνώθηκε στο Τμήμα Επειγόντων.

Στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα ο 48χρονος αναμένεται να υποβληθεί σε επαναληπτική αξονική, ώστε να υπάρχουν ασφαλέστερα συμπεράσματα για την πορεία της υγείας του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονία από εισρόφηση.

«Σούπερ τοξικό δηλητήριο, ο άνθρωπος πεθαίνει στον ύπνο του»

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μίλησε για το μονοξείδιο του άνθρακα και τη δηλητηρίαση από αυτό.

«Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα σούπερ δηλητήριο το οποίο μέσω των πνευμόνων εισέρχεται στο αίμα, δηλητηριάζει την αιμοσφαιρίνη και αποτρέπει τη μεταφορά του οξυγόνου στα κύτταρα και τους ιστούς. Εκτός από σούπερ τοξικό είναι ύπουλο γιατί η δηλητηρίαση συμβαίνει χωρίς ο άνθρωπος να καταλάβει τίποτα, ναρκώνεται και ξαφνικά σταματά η αναπνοή του. Και πριν από αυτό μπορεί να συμβεί εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Είναι ύπουλο δηλητήριο», είπε στον ALPHA.

«Συνήθως έχουμε θύματα από καύση κάρβουνων σε μαγκάλια. Αυτή τη στιγμή κατά πάσα πιθανότητα η καπνοδόχος που έδιωχνε τα καυσαέρια του καυστήρα είχε διαρροή και πιθανότατα μέσω του καυστήρα διοχετεύτηκε το αέριο στα δωμάτια με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν οι άνθρωποι», συμπλήρωσε.

«Επαναλαμβάνω, είναι σούπερ τοξικό δηλητήριο το μονοξείδιο του άνθρακα και όλοι θα πρέπει να προσέχουμε στα σπίτια μας. Είναι άοσμο και μας δηλητηριάζει. Ο άνθρωπος δηλητηριάζεται και πεθαίνει μέσα στον ύπνο του», τόνισε ο Νίκος Τζανάκης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα σε ξενοδοχείο-Στο νοσοκομείο 14 άτομα στην Ελλάδα

Δειτε Επισης

Νέο βίντεο ντοκουμέντο για την 14χρονη που ξυλοκόπησε 13χρονη-Είχε επιτεθεί και σε άλλη ανήλικη
Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
Επικοινωνία Μητσοτάκη και Ζελένσκι-«Καμία απόφαση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία»
Δημογλίδου για Βασίλη Καλογήρου-«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα σε έγκλημα»
Καταγγελία για ομαδικό βιασμό 22χρονης στη Χαλκίδα-Την εξανάγκασαν να κάνει χρήση ναρκωτικών
Απαντήσεις για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ–Το στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό
Πόρισμα Hellenic Train για Τέμπη-«Η έκρηξη και η πυρκαγιά ήταν μια ατυχής σύμπτωση»
Αγώνας δρόμου για τα στοιχεία που θα δείξουν τη διαδρομή τουΚαλογήρου-Στο μικροσκόπιο και ο ιατρικός του φάκελος