Διαμαρτυρία Συνδέσμου Αντιστασιακών για μνημείο καταδρομέων στον Στρόβολο

O Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών και η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών πραγματοποίησαν, το Σάββατο, συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας στο υπό ανέγερση μνημείο στον Στρόβολο, το οποίο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση," τιμά καταδρομείς πραξικοπηματίες οι οποίοι επιτέθηκαν στο Προεδρικό την 15η Ιουλίου 1974 με στόχο την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου".

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι παρευρισκόμενοι έντυσαν το υπό ανέγερση μνημείο με μαύρο ύφασμα ως ένδειξη πένθους για τους πεσόντες που υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών αναφέρει επίσης ότι έχει προγραμματίσει συναντήσεις με κοινοβουλευτικά κόμματα και πως θα προχωρήσει σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι και την κατεδάφιση του μνημείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου-Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η υποβολή
Σημαντική η δικοινοτική συνεργασία για το περιβάλλον-«Ξεκινάει εκστρατεία αναγνώρισης των προβλημάτων»
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Υπ. Παιδείας: Η κατοχή είναι η τραγικότερη σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ελληνισμού
Ευχαριστίες Μποτσουάνα για μεγάλη αποστολή φαρμάκων από την Κύπρο
Πώς απαντά η Υπ. Ασύλου για την «Ομάδα Σύροι στην Κύπρο»-«Αποτελείται από δημόσιο υπάλληλο»
Στο 80%-85% η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Ιούλιο
Τελεσίγραφο από ξενοδοχοϋπαλλήλους προς εργοδότες-Εφαρμογή συμφωνίας για συλλογικές συμβάσεις ή λήψη μέτρων
Τελεσίγραφο ενός μηνός από τους μεταφορείς Α’-Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις
Καθυστερήσεις στην εξέταση εξασφάλισης άδειας οδήγησης-Επτά μήνες στη Λευκωσία, ξεπερνά τον ένα χρόνο στη Λεμεσό