Eικόνες απαξίωσης προσφύγων στη Ρόδο–Κοιμούνται σε χαρτόκουτα και χωρίς κουβέρτες

Εικόνες ντροπής και απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αντικρίζουν οι άνθρωποι στη Ρόδο καθώς εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά κοιμούνται στην άκρη των δρόμων και σε πάρκα μέσα σε χαρτόκουτα και αυτοσχέδιες σκηνές.

Γυναίκες, μικρά παιδιά, οικογένειες ολόκληρες χωρίς νερό, χωρίς κουβέρτες, χωρίς κανόνες υγιεινής. Κοιμούνται σε χαρτόκουτα και αυτοσχέδιες σκηνές σε πάρκα, πεζοδρόμια, έξω από το αστυνομικό τμήμα στο κέντρο, στη Ρόδο.

Η δομή της Λέρου γέμισε και πλέον, πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται στη Μαλακάσα, τα Διαβατά και τη Χίο. Η ταυτοποίηση και η μεταφορά τους γίνονται με αργούς ρυθμούς. Ως αποτέλεσμα 800 άνθρωποι από τη Συρία, την Αίγυπτο και το Αφγανιστάν να διαμένουν αυτή τη στιγμή σε αντίξοες συνθήκες.

rod1

Από την αρχή της εβδομάδας, 424 άτομα ταυτοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν. Οι 200 στη μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση προς το ΚΥΤ της Σάμου, 124 άτομα προς ΚΥΤ της Κω και 100 άτομα στα Διαβατά, στη Θεσσαλονίκη.

Από την αρχή του έτους έχουν επισκεφθεί τη Ρόδο καθώς και άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, 10.000 μετανάστες.

Σύμφωνα με το MEGA, αυτή τη στιγμή μέσα στις σκηνές βρίσκονται περίπου 70 άτομα. Στο σημείο όπου έχουν στηθεί οι αυτοσχέδιες σκηνές, πλησίον, βρίσκεται ο δρόμος όπου τη Δευτέρα θα γίνει η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Τα τσίπουρα, οι σόδες και τα… φώτα που τον τύφλωσαν-Η απολογία 60χρονου για θανατηφόρο στην Ελλάδα
Μνημείο για την Κυριακή Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους-«Να το βλέπετε οι γυναίκες και να παίρνετε δύναμη»
«Αυτό είναι ατομική βόμβα»-Συγκλονίζουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία των Τεμπων
Πρωτοφανείς εικόνες σε Πάρο, Μύκονο και Χανιά από την κακοκαιρία-Μεγάλες καταστροφές (pics)
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 51χρονος-Την Παρασκευή οδηγείται στον Εισαγγελέα (pic)
Νέα στοιχεία για τον 51χρονο με το κατσαβίδι-«Κάθε μέρα μας ενημέρωναν ότι δημιουργούσε προβλήματα»
ΒΙΝΤΕΟ: Η κακοκαιρία σαρώνει την Κρήτη-Πλημμυρισμένοι δρόμοι στα Χανιά, εγκλωβίστηκαν οδηγοί
«Τότε που ζούσαμε»-Οι αναρτήσεις της μητέρας του Βασίλη Καλογήρου
Βίαιο το παρελθόν του 51χρονου με το κατσαβίδι-Συνελήφθη για βιασμούς, απειλούσε πελάτες της Λαϊκής
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η δολοφονία του 43χρονου ξυλουργού στην Ελλάδα-Τον αιφνιδίασε η 39χρονη στο δρόμο