Είκοσι χρόνια κάθειρξη σε «αμετανόητο» εκμεταλλευτή κοριτσιών-Ένα από τα 70 θύματα αυτοκτόνησε

Σε ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 20 ετών καταδίκασε δικαστήριο στη Βόρεια Ιρλανδία έναν 26χρονο που χαρακτηρίστηκε ως ο πιο επικίνδυνος δράστης διαδικτυακής αποπλάνησης και σεξουαλικών εκβιασμών νεαρών κοριτσιών.

Ο καταδικασθείς Αλεξάντερ ΜακΚάρτνεϊ ομολόγησε ενοχή για 185 κατηγορίες, με τουλάχιστον 70 θύματα σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, ηπειρωτική Ευρώπη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για κορίτσια ηλικίας 10-16 ετών.

Μεταξύ των κατηγοριών υπήρχαν 70 για υποκίνηση ανηλίκων σε σεξουαλική δραστηριότητα, 59 για εκβιασμό, αλλά και μία για ανθρωποκτονία, καθώς η 12χρονη Σιμάρον Τόμας από τη Δυτική Βιρτζίνια αυτοκτόνησε με το όπλο του πατέρα της όταν ο ΜακΚάρτνεϊ άρχισε να την εκβιάζει με κάποιες γυμνές φωτογραφίες που την είχε πείσει να του στείλει.

Δεκαοκτώ μήνες μετά από αυτό το τραγικό περιστατικό, ο πατέρας της νεαρής, βετεράνος του αμερικανικού στρατού Μπεν Τόμας διέπραξε επίσης αυτοκτονία.

Ο ΜακΚάρτνεϊ από την ηλικία των 14 ετών προσποιούνταν το νεαρό κορίτσι για να κάνει φιλίες με κορίτσια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως το Snapchat και αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους τις έπειθε να του στέλνουν φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Ο δικαστής που απήγγειλε την ποινή έκανε λόγο για έναν «αμετανόητο» εκμεταλλευτή κοριτσιών, με λεπτομέρειες των δεινών στα οποία υπέβαλε τα θύματά του «πολύ βασανιστικές» για να τις επαναλάβει ενώπιον των οικογενειών των θυμάτων.

«Κατά την κρίση μου είναι αληθινά δύσκολο να σκεφτώ κάποιον σεξουαλικά διεστραμμένο που συνιστά μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτόν τον κατηγορούμενο», ανέφερε ο δικαστής Ο’ Χάρα στη σημερινή διαδικασία στο Μπέλφαστ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το viral έργο με την μπανάνα κολλημένη σε τοίχο βγαίνει ξανά σε δημοπρασία με τιμή που προκαλεί ίλιγγο
ΒΙΝΤΕΟ: Απέραντο οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ εντοπίστηκε σε τούνελ στα σύνορα με το Ισραήλ
Καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης συγκλονίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό της Ισπανίας
Παιδί τραυμάτισε με μαχαίρι τον πατριό του για να προστατεύσει τη μητέρα του
Ανακαλύφθηκε ένα εντυπωσιακό, περίτεχνο σπίτι, 2.000 ετών, γεμάτο σκηνές… ενηλίκων στους τοίχους
«Ιρανοί χάκερ» έβγαλαν στη φόρα κλεμμένα email της εκστρατείας του Τραμπ
Είκοσι χρόνια κάθειρξη σε «αμετανόητο» εκμεταλλευτή κοριτσιών-Ένα από τα 70 θύματα αυτοκτόνησε
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον εννέα τραυματίες από μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ στη Γαλιλαία
Τραγωδία στον Καναδά-Εργαζόμενη κάηκε σε φούρνο σε κατάστημα της Walmart
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην γυναίκα που έσκισε ελληνικές σημαίες επειδή νόμιζε πως ήταν ισραηλινές