Ικανοποίηση Υφυπουργείου Πολιτισμού για νόμο εμπλουτισμού δημοσίων κτηρίων με έργα τέχνης

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού για την υπερψήφιση, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, της πρότασης νόμου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις για τροποποίηση του περί του Ελάχιστου Υποχρεωτικού Ποσοστού Εμπλουτισμού των Δημόσιων Κτηρίων (Διαδικασίες και Υποχρεώσεις) Νόμου του 2009.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου, «γνωστός στην καλλιτεχνική κοινότητα της Κύπρου ως ο ‘’νόμος του 1%’’, ο εν λόγω Νόμος προβλέπει ότι ποσοστό ύψους τουλάχιστον ένα επί τοις εκατό της αξίας ενός δημόσιου κτηρίου θα πρέπει να επιμερίζεται για την τοποθέτηση έργων τέχνης στο κτήριο».

Το Υφυπουργείο χαιρετίζει την τροποποίηση που έχει επέλθει, με την οποία «διευρύνεται η έννοια «δημόσιο κτήριο» συμπεριλαμβάνοντας, από τούδε και στο εξής, πέραν των κτηρίων που ανεγείρονται στοχευμένα για να στεγάσουν υπηρεσίες του Δημοσίου, και κτίρια τα οποία μισθώνονται από κρατικούς ή ημικρατικούς φορείς, καθώς και κτήρια που ανακαινίζονται ή υπόκεινται σε μετατροπές».

Σημειώνει ακόμη ότι με την τροποποίηση «ισχυροποιούνται τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του το Υφυπουργείο Πολιτισμού ως η αρμόδια αρχή για παρακολούθηση της εύρυθμης εφαρμογής του Νόμου».

«Το Υφυπουργείο Πολιτισμού αντίκρισε από την αρχή θετικά αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η παρουσία της τέχνης στην καθημερινότητα των πολιτών αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής, παρέχοντας, ταυτόχρονα, ευκαιρίες ανάδειξης του έργου των εικαστικών καλλιτεχνών μας», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΙΚΥΚ οι υποτροφίες για το 2023/24
Την υποστελέχωση του Γραφείου της έθιξε ξανά στη Βουλή η Επίτροπος Δικαιωμάτων Παιδιού
Ικανοποίηση Υφυπουργείου Πολιτισμού για νόμο εμπλουτισμού δημοσίων κτηρίων με έργα τέχνης
Ενημερώθηκε από τη ΔΕΑ η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής-Νέος εισηγητής ο Φρανσουά Χαβιέ Μπελαμί
Τρίαντα με σαράντα διαγνώσεις καρκίνου σε παιδία κάθε χρόνο στην Κύπρο
Απαγορεύονται και επίσημα τα κινητά στα σχολεία Μέσης-Οι ποινές που προνοούνται
«Ανακρίθηκε» για το κυκλοφοριακό ο Βαφεάδης-Υπό μελέτη τέσσερις νέοι χώροι Park&Ride
Διεθνής αναγνώριση- Η Μαρίνα Χατζημανώλη επιλέχθηκε ως Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της χρονιάς
Διόρισε τον Κυπριανό Λούη ως Συντονιστή Θρησκευτικών Ομάδων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Εντοπισμός ατόμων με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου εντόπισε το Ινστιτούτο Νευρολογίας Κύπρου