Ισόβια κάθειρξη στον Σύρο για τη δολοφονία Ανδρονίκου-Οδηγός της μοτοσικλέτας που επέβαινε ο εκτελεστής

Δρόμος μονόδρομος ήταν η απόφαση του Κακουργιοδικείου σε σχέση με την ποινή για τον οδηγό της μοτοσικλέτας που πλησίασε τον Δημήτρη Ανδρονίκου στις 23 Απριλίου, με τον συνεπιβάτη του να τον πυροβολεί τρεις φορές και να επιφέρει το θάνατό του.

Μετά την παραδοχή του Σύρου, ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα και έδωσε τη δική του εκδοχή, η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως του επιβληθεί ποινή, αφού έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα μαρτύρων και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας εναντίον συγκατηγορουμένων του.

Κατά τη σημερινή διαδικασία το Κακουργιοδικείο επέβαλε στο Σύρο ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ διαβάζοντας την απόφαση του ανέφερε πως, ο κατηγορούμενος είπε, «λυπάμαι για το λάθος και ζητώ συγνώμη. Συνεργάστηκα με την Αστυνομία και προσπάθησα να βοηθώ».

Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη διαδικασία, τρεις εκ των κατηγορουμένων κατέθεσαν στο Κακουργιοδικείο ένορκες δηλώσεις, με τις οποίες παραδέχθηκαν τη διάπραξη του εγκλήματος, ενώ ο ένας εκ των τριών παραδέχεται πως ήταν ο ηθικός αυτουργός και το πρόσωπο που έδωσε τις οδηγίες για να δολοφονηθεί ο Ανδρονίκου, με τον οποίο ήρθε σε ρήξη και ένιωθε πως θα τον σκότωνε, εάν δεν το έπραττε ο ίδιος.

Στην απόφασή του, το Κακουργιοδικείο, ανέφερε πως, «το άρθρο 203 2 του Ποινικού Κώδικα, επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης για φόνο εκ προμελέτης. Η αφαίρεση της ζωής με εγκληματική ενέργειας αποτελεί σοβαρό έγκλημα», ενώ επισήμανε την αυστηρότητα με την οποία η Νομολογία αντιμετωπίζει την κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών, αφού ως αδικήματα ανοίγουν τον τρόμο για την αναρχία και θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες.

Στην προκειμένη λάβαμε υπόψιν πως ο κατηγορούμενος 6 διέπραξε τα αδικήματα με σκοπό φόνου. Δηλαδή διαπράχθηκαν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εγκληματικής πράξης. Συμμετείχε σε εγκληματική πράξη για εξόφληση ποσού. Λαμβάνεται όμως υπόψιν η παραδοχή του και η συνεργασία του με την Αστυνομία. Επιβάλουμε ποινή για φόνο σε δια βίου φυλάκιση». Επίσης επιβλήθηκαν κι άλλες ποινές οι οποίες συντρέχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Αν δεν τον σκότωνα, θα με σκότωνε»-Όσα καταγράφει ο Τ/κ που παραδέχθηκε ρόλο ηθικού αυτουργού για Δημητρούι

Ωστόσο η Κατηγορούσα Αρχή δεν αποδέχθηκε τις ομολογίες τους και ζήτησε από το Κακουργιοδικείο, όπως τους επιβληθεί ποινή μετά το τέλος της δίκης για τους πρώτους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή.

Δεδομένου των παραδοχών, παραμένει άγνωστο με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας ο οδηγός της μοτοσικλέτας, αφού σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, στις καταθέσεις του εμπλέκει κατά κύριο λόγο τους τρεις, που με ένορκες δηλώσεις παραδέχονται και αναμένεται να τους επιβληθούν ισόβια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλουν πάση θυσία τους δύο βαρυσήμαντους για τον Ανδρονίκου-Οι ομολογίες, η στάση της ΚΑ και η υπόθεση Αλέξη

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές σε σπίτι στη Λευκωσία-Αντιλήφθηκαν εγκαίρως την φωτιά οι ένοικοι
Ώρες αγωνίας για τον 35χρονο Χρυσοβαλάντη που ελλείπει από το σπίτι του
Εξακολουθεί να καταζητείται 37χρονος για υποθέσεις ναρκωτικών-Κτύπησε δυο οχήματα της Αστυνομίας
Επιστρέφουν από τη διαθεσιμότητα οι ΜΜΑΔίτες για την απόδραση Κομμωτή-Εντός ημερών παραδίδεται η έκθεση
Πέντε πρόσωπα αποκλείστηκαν σε θαλάσσια περιοχή της Επαρχίας Αμμοχώστου-Διασώθηκαν από τη Λιμενική
Νέα επίθεση εναντίον ντελιβερά στη Λεμεσό-Τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν με ρόπαλο
Χειροπέδες σε 18χρονο-Πήγε στο σπίτι γνωστού του προσώπου και του άφησε μια τσάντα ναρκωτικά
Αρκετός δρόμος απομένει μέχρι τον εκσυγχρονισμό της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Αλυσιδωτά προβλήματα με τις καθυστερήσεις στη κατάθεση προϋπολογισμών ΕΟΑ-Στάση αναμονής από ΥΠΕΣ
Αυξήσεις με συνέχεια για τις τιμές των καυσίμων-Στο προσκήνιο καταγγελίες για αθέμιτο ανταγωνισμό