Ο Αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού μίλησε για πιθανότητα να τερματιστούν οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ, ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι, εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότητα να τερματιστούν σύντομα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Στον βορρά, υπάρχει πιθανότητα να φθάσουμε σύντομα στην ολοκλήρωση (των επιχειρήσεων). Εξαρθρώσαμε σε βάθος τα ανώτερα κλιμάκια στην ιεραρχία της Χεζμπολάχ», είπε ο στρατηγός Χαλέβι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του σχετικά με την αξιολόγηση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραηλινή αντιπροσωπεία υπό τον αρχηγό της Μοσάντ θα μεταβεί στο Κατάρ για διαπραγματεύσεις

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα θα ταξιδέψει στη Ντόχα την Κυριακή για να συναντηθεί με τον επικεφαλής της CIA Μπιλ Μπερνς και τον πρωθυπουργό του Κατάρ σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, όπως επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Κατά τη συνάντηση, τα μέρη θα συζητήσουν τις διάφορες επιλογές για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις» αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται στη Ντόχα εν μέσω προσπαθειών για την επανεκκίνηση των αδιέξοδων συνομιλιών για την εξασφάλιση μιας συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Πυροβολισμοί σε κομμωτήριο στη Σουηδία-Αναφορές για αρκετούς τραυματίες
Ζήτησε να μην γίνουν εδαφικά δώρα στον Πούτιν ο Ζελένσκι-«Όλοι θέλουμε αυτός ο πόλεμος να τελειώσει»
Πέντε οι νεκροί του μπλακάουτ στην Ισπανία-Ανάμεσά τους γονείς και γιος
Αποσύρθηκε από το κονκλάβιο καρδινάλιος που είχε καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα
Δείχνουν τα φωτοβολταϊκά ως αιτία για το πρωτοφανές μπλακ άουτ οι Ισπανοί-Έρευνα για τα κρίσιμα 5 δευτερόλεπτα
Βλέπει εκλογή Ιμάμογλου εάν παραμείνει στη φυλακή ο Οζέλ
Δικαστήριο της Ε.Ε απαγορεύει τα διαβατήρια σε πλούσιους αλλοδαπούς-«Εμπορευματοποίηση της ιδιότητας του πολίτη»