Προχωρούν με αγωγές κατά του ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα-Ανακοίνωσαν και δίωρη στάση εργασίας

Τα σκληρά μέτρα που είχε προαναγγείλει, σε σχέση με το πρόβλημα της εφαρμογής ποιοτικών κριτηρίων, που προσπαθεί να εφαρμόσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας στα διαγνωστικά κέντρα, με στόχο τον έλεγχο των υπηρεσιών που παρέχονται στους δικαιούχους του ΓεΣΥ, ανακοίνωσε το πρωί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΥΔΙΚΕ), ανάμεσα στα οποία δίωρη στάση εργασίας, αλλά και αγωγές κατά μελών του ΟΑΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΥΔΙΚΕ, πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν τα πρώτα τέσσερα μέτρα ως αρχική απάντηση στις προθέσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για επιβολή ποιοτικών κριτηρίων που, όπως τονίστηκε, δεν σχετίζονται με την αναβάθμιση της υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι τα εξής:

  1. Η νομική ομάδα του ΠΑΣΥΔΙΚΕ ετοιμάζει σειρά αγωγών τόσο κατά του ΟΑΥ και των μελών του, όσο και κατά προσώπων που από το 2022 με δηλώσεις τους προχώρησαν σε ψευδείς αναφορές, προκαλώντας σύγχυση και ανησυχία στους ασθενείς.
  2. Παύση εργασιών για 2 ώρες, ως πρώτη ένδειξη αντίδρασης.
  3. Παρουσία των μελών του ΠΑΣΥΔΙΚΕ στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της παύσης εργασιών, και παράδοση Υπομνήματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  4. Εκστρατεία ενημέρωσης των ασθενών σε παγκύπρια κλίμακα, με έντυπο και οπτικογραφημένο υλικό, για τα σχέδια του ΟΑΥ που αφορούν τα νέα κριτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντείνεται ο πόλεμος των διαγνωστικών κέντρων με τον ΟΑΥ-Δεν θέλουν άλλη συζήτηση

Μιλώντας κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΙΚΕ Γιώργος Κουττούκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «κύριοι της κυβέρνησης, σας ζητούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Δεν μπορείτε να παραμένετε αμέτοχοι μπροστά σε αυτή την απειλή για τη δημόσια υγεία. Δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες του κλάδου μας που κινδυνεύουν, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία. Η πρόσβαση σε έγκυρες, άμεσες και υψηλής ποιότητας διαγνωστικές υπηρεσίες είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη».

Το μήνυμα του ΠΑΣΥΔΙΚΕ είναι ξεκάθαρο είπε, αφού τόνισε πως «απαιτείται Πολιτική Λύση από την Κυβέρνηση. Δεν μιλάμε πλέον με τον ΟΑΥ». Από την πλευρά της η Νομική Σύμβουλος του Συνδέσμου Μαρία Αθανασίου τόνισε μεταξύ άλλων: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επαγγελματίες του κλάδου, τους ασθενείς και την κοινωνία γενικότερα, αποφασίσαμε να προβούμε σε νομικές ενέργειες εναντίον όλων όσοι εμπλέκονται στην επιβολή των αποκαλούμενων «Ποιοτικών Κριτηρίων» που προωθεί ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας. Επιπλέον, θα κινηθούμε νομικά εναντίον όσων, από το 2022 και μετά, με δηλώσεις τους έχουν προκαλέσει φόβο και αναστάτωση στους πολίτες, διασπείροντας αναληθείς και παραπλανητικές πληροφορίες».

Δειτε Επισης

Προχωρούν με αγωγές κατά του ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα-Ανακοίνωσαν και δίωρη στάση εργασίας
Αυξητική τάση στην αγορά κατοικιών παρά τα περί στεγαστικής κρίσης-Αύξηση 19,2% στις πωλήσεις σε εννέα μήνες
Κυρίως αίθριος σήμερα ο καιρός-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Εντείνεται ο πόλεμος των διαγνωστικών κέντρων με τον ΟΑΥ-Δεν θέλουν άλλη συζήτηση
Μεγαλύτερος κίνδυνος φτώχειας στην Κύπρο για όσους μεγάλωσαν σε φτωχά νοικοκυριά
Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις λόγω κυβερνοεπιθέσεων-Μη διαθέσιμο προσωρινά το TAXISnet για χρήστες εξωτερικού
Παρουσίασε τις προτεραιότητες του για αλιεία και ωκεανούς ο Κ. Καδής-Απαντούσε σε ερωτήσεις Ευρωβουλευτών
Διεθνές συνέδριο για την Κυβερνοασφάλεια-«Η προστασία δημοκρατίας στην εποχή ΑΙ αποτελεί κοινή ευθύνη»
To 18% των επιχειρήσεων στην Κύπρο δέχθηκε κυβερνοεπιθέση-Τα αποτελέσματα έρευνας από το CITEA
Εξαιρετικές επιδόσεις Κυπρίων μαθητών σε διαγωνισμό εκθέσεων της Κοινοπολιτείας