Μακριά τα πλοκάμια του κυκλώματος μαστροπείας-Ψάχνουν τον εγκέφαλο και στήνουν το παζλ οι Αρχές

Αρκετά μακριά φαίνεται να φτάνουν τα πλοκάμια του κυκλώματος μαστροπείας, που άρχισε να ξεδιπλώνει η Αστυνομία και το οποίο ήρθε στο φως τυχαία, μετά από καταγγελία του θύματος για κλοπή, αλλά και λόγω της παρατηρητικότητας που επέδειξε αστυνομικός, ο οποίος διερευνούσε την υπόθεση, διαπιστώνοντας ότι το θύμα έφερε μώλωπες σε μέρη του σώματός του.

Από τη διερεύνηση που διεξήχθη και στη βάση της μαρτυρίας του θύματος, το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, κατάφερε μέχρι στιγμής να προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση, ωστόσο οι εκτιμήσεις τους είναι ότι ενδεχομένως να προκύψουν νέα εντάλματα, πέραν του ενός Νιγηριανού που συνεχίζει να καταζητείται.

Οι εκτιμήσεις των Αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πως το κύκλωμα ξεκινά από τη Νιγηρία, απ’ όπου κατάγεται τόσο το θύμα, όσο και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, περνά από τα κατεχόμενα και καταλήγει στις ελεύθερες περιοχές, όπου διαπράχθηκαν τα αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγαλώνει ο κύκλος συλλήψεων για το κύκλωμα μαστροπείας-Χειροπέδες σε πρώην ποδοσφαιριστή

Με βάση τα στοιχεία που έχει ενώπιόν του το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, φαίνεται ότι το θύμα είχε παρακινηθεί να μεταβεί στην Κύπρο για να ασκεί την πορνεία, ώστε να αποκομίσει χρήματα, τα οποία χρωστούσε σε άλλη γυναίκα, η οποία αυτή τη στιγμή τελεί υπό κράτηση από την Αστυνομία.

Όταν τελικά έφθασε μέσω κατεχομένων, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της απέσπασαν τα προσωπικά της αντικείμενα και υπό την απειλή να της επιστρέψουν το διαβατήριο της, ανάγκαζαν το θύμα να εκδίδεται, μέχρι που προέβη σε καταγγελία στις Αρχές για κλοπή.

Η Αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης, όμως όπως εκτιμά, όλοι οι συλληφθέντες είναι μεσάζοντες και όχι οι εγκέφαλοι, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσον οι οργανωτές του κυκλώματος βρίσκονται εντός ή εκτός Κύπρου, κάτι που θα διευκρινιστεί κατά τη διερεύνηση από τις Αρχές.

Η υπεύθυνη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, Ελένη Μιχαήλ, χαρακτήρισε την υπόθεση ως πρωτοφανή, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν υπόθεση με τόσα εμπλεκόμενα άτομα, αλλά ούτε και με εμπλεκόμενους από αφρικανικές χώρες.

Όπως εξήγησε, τα προηγούμενα χρόνια, τα θύματα κατάγονταν συνήθως από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπως η Ρωσία ή η Ουκρανία, ενώ οι εμπλεκόμενοι πέραν του θύματος δεν ξεπερνούσαν τα δύο άτομα. Ενδεχομένως, ωστόσο, το γεγονός πως για πρώτη φορά σημειώνονται υποθέσεις με άτομα από αφρικανικές χώρες, να οφείλεται και στο μεταναστευτικό, αφού τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση αφίξεων από την συγκεκριμένη ήπειρο στην Κύπρο, με τις ευλογίες της Τουρκίας, που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, ασκώντας μοχλούς πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρίτη σύλληψη για κύκλωμα εμπορίας προσώπων και μαστροπείας-Καταζητούνται άλλοι δύο

Η εμπλοκή των συλληφθέντων

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την υπόθεση είχε συλληφθεί αρχικά μια γυναίκα, η οποία φέρεται να ήταν το πρόσωπο το οποίο κατακράτησε το διαβατήριο του θύματος, ενώ η δεύτερη που συνελήφθη είχε εμπλοκή στην υπόθεση, ασκώντας την πορνεία μαζί με το θύμα, σε συνεννόηση με την πρώτη ύποπτη.

Ακολούθησε η σύλληψη 27χρονης, τα ηλεκτρονικά ίχνη της οποίας φαίνεται να εντοπίστηκαν σε διαδικτυακές αγγελίες που διαφήμιζαν την παροχή υπηρεσιών από το θύμα, ενώ παρόμοια είναι και τα στοιχεία που έκαψαν τον 29χρονο πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση. Σημειώνεται ότι για την υπόθεση συνεχίζει να καταζητείται ένας Νιγηριανός, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ξεκαθαρίσει ο ρόλος του.

Το ερχόμενο Σάββατο, εκπνέουν τα διατάγματα κράτησης των τεσσάρων υπόπτων, ωστόσο η Αστυνομία δεν έχει καταλήξει ακόμα εάν και κατά πόσον θα καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον τους ή εάν θα ζητηθεί ανανέωση της κράτησής τους. Αυτό αναμένεται να διαφανεί εντός του επόμενου 24ωρου, αναλόγως της μαρτυρίας, αλλά και ενδεχόμενων νέων στοιχείων που πιθανόν να προκύψουν.

Δειτε Επισης

Κατασχέθηκαν 312 αμπελοπούλια στα οδοφράγματα-Βρέθηκαν σε οχήματα κατά τον έλεγχο (pics)
Σταθερή και εκτός κινδύνου η κατάσταση υγείας του 16χρονου μαθητή στην Πάφο
Στις φλόγες οικία στο Σούνι-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο σπίτι και σε όχημα που ήταν σταθμευμένο
Μακριά τα πλοκάμια του κυκλώματος μαστροπείας-Ψάχνουν τον εγκέφαλο και στήνουν το παζλ οι Αρχές
Η κατσάδα στην «αυθαίρετη πρόσκληση των οργάνων» στις Κεντρικές και το παρόν που επιβεβαίωσε το παρελθόν
Η πορεία της έρευνας για τον «Κομμωτή» καθορίζει τη διαθεσιμότητα των ΜΜΑΔιτών-Εν αναμονή αποφάσεων
Πήγε να πάρει ταξί και εξαφανίστηκε 24χρονος στην Λευκωσία (pic)
Κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου από Λεμεσό προς Πάφο για εργασίες
Στη ΜΕΘ ο 16χρονος μαθητής της Τεχνικής-Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
ΒΙΝΤΕΟ: Τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο λόγω καραμπόλας-Δόθηκε κυκλοφορία η λωρίδα που είχε κλείσει