Νέες Αυθεντικές Ιταλικές Εμπειρίες στο Εστιατόριο Pinolo: Pasta Week με Έμπνευση και Γεύση

Το εστιατόριο Pinolo στη Λευκωσία, αγαπημένο σημείο συνάντησης για κάθε λάτρη της ιταλικής κουζίνας, γιορτάζει για δεύτερη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών με έναν ξεχωριστό τρόπο. Από τις 21 έως τις 27 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα limited edition menu αφιερωμένο αποκλειστικά στα ζυμαρικά, με γεύσεις που ταξιδεύουν στην καρδιά της Ιταλίας.

Η Pasta Week στο Pinolo υπόσχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες, με πιάτα που αποπνέουν την αυθεντικότητα, τη φινέτσα και τη γαστρονομική παράδοση της Ιταλίας. Ο στόχος του μενού; Να μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα γευστικό ταξίδι, αναδεικνύοντας την απλότητα και την ποιότητα που κρύβεται σε κάθε πιάτο ζυμαρικών.

Ένα Μενού με Ιταλική Φιλοσοφία

Οι έμπειροι σεφ του Pinolo έχουν δημιουργήσει ένα μενού πέντε πιάτων, εμπνευσμένο από διάφορες περιοχές της Ιταλίας, από τη Σικελία μέχρι το Μιλάνο. Κάθε πιάτο φέρνει μαζί του τα αρώματα, τις γεύσεις και την παράδοση της περιοχής του, με στόχο να προσφέρει στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Το Γαστρονομικό Ταξίδι Ξεκινά…

Ξεκινώντας από τη Σικελία, το πρώτο πιάτο του μενού, το Pasta alla Siciliana, ενσωματώνει τις πλούσιες γεύσεις της περιοχής με αντζούγια, κάππαρη και ελιές, συνδυασμένα με χειροποίητα σπαγγέτι που απογειώνουν τη γεύση.

Η επόμενη στάση βρίσκεται στην καρδιά της Ιταλίας, στη Ρώμη, με το εμβληματικό Bucatini Cacio e Pepe. Με πρωταγωνιστή το πεκορίνο, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τυριά της Ιταλίας, το πιάτο αυτό σερβίρεται με κρεμώδη σάλτσα που μαγνητίζει τους λάτρεις των τυριών.

Για όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις, η Καλαβρία φέρνει το Spaghetti con le Polpettine, μια μακαρονάδα με ζουμερά κεφτεδάκια και πικάντικα αρώματα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν.

Η γαστρονομική παράδοση του Σαλέντο ζωντανεύει με το Pasta Frutti di Mare, ένα πιάτο που ενώνει τα ζυμαρικά λιγκουίνι με φρέσκα θαλασσινά όπως μύδια και γαρίδες, μέσα σε σάλτσα από κίτρινες ντομάτες και ραγού λαυράκι. Μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις των θαλασσινών!

Τέλος, το ταξίδι ολοκληρώνεται στο Μιλάνο με το κλασικό Orzo alla Milanese. Συνδυάζοντας σαφράν για το χαρακτηριστικό χρυσαφένιο χρώμα και προσθήκη από τρυφερά βοδινά μάγουλα, το πιάτο αυτό φέρνει την κομψότητα της βόρειας Ιταλίας στο πιάτο σας.

Ένα Γευστικό Ταξίδι που Δεν Πρέπει να Χάσετε

Η Pasta Week στο εστιατόριο Pinolo είναι η ιδανική ευκαιρία για να απολαύσετε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις που σπάνια συναντώνται στην Κύπρο. Μη χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που θα σας ταξιδέψει σε όλη την Ιταλία – από τη Σικελία μέχρι το Μιλάνο – μέσα από πέντε συναρπαστικά πιάτα ζυμαρικών.

Κλείστε το τραπέζι σας τώρα και ετοιμαστείτε για μια εβδομάδα γεμάτη γεύσεις, δημιουργικότητα και αυθεντική ιταλική κουζίνα!

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: www.pinolo.com.cy
Τηλέφωνο κρατήσεων: 22570750
Διεύθυνση: Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, Κτήριο Σεβέρη 9, Λευκωσία 1065

Δειτε Επισης

Η πρωτοβουλία Winds of Change φιναλίστ για το διακεκριμένο Βραβείο Βιωσιμότητας
Πολύτιμος σύμμαχος για την Κύπρο το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης της ΕΕ
Πλησιάζει η ώρα για μια λαμπερή βραδιά γεμάτη δημιουργικότητα και φαντασία
Γεγονός το 1ο Επιστημονικό Εργαστήριο Εγκλήματος στην Κύπρο
Οστεοπόρωση: Μια Σιωπηλή Απειλή για τα Οστά
Εργαστήρια ενδυνάμωσης γυναικών στον τομέα της αγροεπιχειρηματικότητας
Carob Awards: Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της διαφήμισης ξεκινά
Διεθνής Ημέρα της Αγρότισσας: Αναγνώριση της Προσφοράς της και Στήριξη στη Γυναίκα της Υπαίθρου
Η τέχνη της αργής ωρίμανσης στο ψωμί!
«Ξυπνήστε». Ώρα για ύπνο!