Επιμένει σε «πρόωρες εκλογές» το ΡΤΚ-Κριτική στο ψευδοκράτος από το ΚΑ

Θα επιμείνει το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) και δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω όσον αφορά την διενέργεια «πρόωρων βουλευτικών εκλογών» και «κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να μας κάνει συνέταιρους στο παιχνίδι του ΚΕΕ (Κόμματος Εθνικής Ενότητας) » ανέφερε ο ΓΓ του κόμματος ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοϊ, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η "Χαλκίν Σεσί" γράφει ότι ο κ. Ακάνσοϊ είπε ότι υπάρχουν κάποιοι που χαρακτηρίζουν τις «πρόωρες εκλογές» ως «βάρος». Πρόσθεσε ότι «η δημοκρατία δεν έχει κανένα βάρος».

Η «κυβέρνηση», πρόσθεσε, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον «λαό» με την τρέχουσα δομή της και το ΚΕΕ πρέπει να λύσει τα εσωτερικά του προβλήματα. «Εάν το ΚΕΕ δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα στο εσωτερικό του, σημαίνει ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει αυτή τη 'χώρα'. Η εκπαίδευση και η υγεία καταρρέουν παντού», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιστεύει πως τα ΗΕ βρήκαν δίκαια τα «τρία άλφα» του ο Τατάρ-«Τα ψηφίσματα μπορούν να αλλάξουν εν μία νυκτί»

Για το Κυπριακό είπε ότι δεν είναι σωστό να απομακρυνθούμε από τις παραμέτρους του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι το Κυπριακό πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό. «Είναι σημαντικό να μιλήσουμε για θέματα όπως το άνοιγμα των σημείων διέλευσης. Η εκλογή νέου 'προέδρου' ενισχύει τη διαδικασία και τη θέτει σε πιο στέρεες βάσεις. Θα προχωρήσουμε το θέμα της 'προεδρίας' του Τουφάν Ερχιουρμάν βήμα προς βήμα. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα του ΡΤΚ», είπε.

Κόμμα Αναγέννησης

Στο μεταξύ, ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ) Τουράν Μπουγιουκγιλμάζ μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα δήλωσε ότι το ψευδοκράτος είναι εξαρτημένο οικονομικά από την Τουρκία και αυτή η κατάσταση δυσκολεύει την Τουρκία.

«Η 'τδβκ' είναι μια άρρωστη 'χώρα' που αποτελεί καμπούρα στην πλάτη της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Χωρίς το πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας της Τουρκίας, εδώ δεν μπορείτε να κατασκευάσετε ούτε 10 μέτρα δρόμου. Δεν μπορείτε να χτίσετε ένα σχολείο, τα πράγματα δεν διεξάγονται ομαλά. Δεν μπορείτε να πληρώσετε ούτε τα χρήματα για τη ξηρασία», ανέφερε.

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των φόρων που εισπράττει το ψευδοκράτος πηγαίνει σε μισθούς, οι πόροι που απαιτούνται για να υλοποιήσει το ψευδοκράτος τις δράσεις του είναι περιορισμένοι. «Ενώ το 85% των φόρων που εισπράττετε πηγαίνει σε μισθούς, ποια δράση θα υλοποιήσετε με το υπόλοιπο 10%;» διερωτήθηκε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπό συζήτηση το καθεστώς των κοινοβουλευτικών συνεργατών-Ξεκινούν «οικογενειακή» διαβούλευση οι βουλευτές
Έρχονται νέα μέτρα στήριξης-Θετικός στις εισηγήσεις των συμπολιτευόμενων κομμάτων ο Κεραυνός
Επιμένει σε «πρόωρες εκλογές» το ΡΤΚ-Κριτική στο ψευδοκράτος από το ΚΑ
Πιστεύει πως τα ΗΕ βρήκαν δίκαια τα «τρία άλφα» του ο Τατάρ-«Τα ψηφίσματα μπορούν να αλλάξουν εν μία νυκτί»
Τις κυπριακές προτεραιότητες για την ΕΕ ανέλυσε ο ΠτΔ στον Κόστα ενόψει του νέου θεσμικού κύκλου
Αίτημα Μυλωνά για συζήτηση του Κυπριακού από την Ολομέλεια της Βουλής
Παράνομες οι έρευνες της Αστυνομίας στις Κεντρικές χωρίς εντάλματα-Έκθεση της Επιτρόπου με αυστηρές υποδείξεις
Άρχισε ο στρατηγικός διάλογος Κύπρου και ΗΠΑ-Επί τάπητος ζητήματα ασφάλειας, εκπαίδευσης και επενδύσεων
Μεγαλώνει ο κύκλος συλλήψεων για το κύκλωμα μαστροπείας-Χειροπέδες σε πρώην ποδοσφαιριστή
Εν αναμονή των εξελίξεων για το Κυπριακό-«Αυτά που πρέπει να γίνουν από την ΕΕ θα γίνουν»